duminică, 15 iunie 2014

Fără preaviz, adică natural

te pomenești în miezul unui atac de panică nici nu îți dă șansa s-o presimți fiindcă în somn visezi velociraptori albaștri pe ziduri este perfidă și amenințătoare îți amăgește suprarenalele care pompează neliniște în trup piciorele îți pornesc împleticite ca nebunele ai noroc cu brațele pline de caracter ce te susțin ferm și cinstit la verticală ceri cu violență și speranță apă apa este balsamul universal și oaza vieții te târăști prin deșertul fierbinte ce-ți arde un șut în spinare de saltă inima într-o bătută din cale-afară de ritmată până dai cu nădejde de recipient și recipientul de gura tremurătoare o asculți cum gâlgâie (noroc că Felix doarme altfel ar spune că gâlgâie fericită) nu-i propriu-zis o fericire cunoști desigur fericiri mai fericite reușești să contaminezi cu spaimă și altă inimă e contaminarea cea mai râvnită cea a inimii nu a spaimei înghiți capsula cu prafuri fără să-ți mai pese de rigoarea naturalului cu care te tot lauzi de fapt îți pasă dar viața este dulce ispititoare și în clipa asta încape într-o minusculă masă de atomi și molecule ascunsă dibaci între fire tocate de ierburi pe care le urmărești din fotoliul în care simți că te recompui cum se insinuează în celulele-săracele împrăștiind izuri verzi de pace și încredere dar nu este numai ea capsula care impresionează spațiile secate ci este și strângerea de mână și timpul ah timpul rațiunii care n-are cum să se teamă fiindcă altfel n-ar fi rațională (rațiunea) dar este așadar înțelege aproape tot inclusiv cum stă treaba cu spaimele astea hidoase și impertinente și lașe deopotrivă da lașe apoi pui punct ca să se termine punct. Stop!

2 comentarii:

Alexandra spunea...

Mihaela, simt ca esti obosita... poate iti mai trebuie un ajutor. As vrea sa-ti mai scriu multe dar nu indraznesc. O duminica linistita.

MihaelaMaria spunea...

Alexandra, iti multumesc! Da, am zile foarte obositoare, dar cred ca reusesc sa le compensez cu zile mai relaxate. De fapt de nopti dormite si, slava Domnului, mai sunt si de-astea.