luni, 26 ianuarie 2015

Deluroase

La orice oră s-ar trezi în noapte, Felix îmi vorbește ca-n miez de zi, cu glasul dres, dar asta aproape că nu mă miră, întrucât îmi imaginez că vorbește și în somn, la cât de mult o face în stare de trezie, și fără ocoliș, el știe că-i visez fiecare pas, câteva gânduri și una-două planuri de Lego, așa că în realitate nu contează că dorm sau că sunt trează, eu de fapt veghez. Acum, la cinci antemeridian, în timp ce mă anunță că ar vrea să-și sufle nasul, eu visez că sunt un clown cu nasul roșu, așadar sunt fericită să-l invit să-și urmeze vrerea, ca să respire și el liber, precum o fac eu însămi, acum că m-am trezit. Desigur, la baie rămâne și pentru altele, mă aștept din clipă-n clipă să mă cheme, chiar o face într-un minut sau două, eu nu-l mai chinui să-i reamintesc de responsabilitatea vârstei de opt ani, știu oricum că mi-ar răspunde că e plictisitor să se șteargă singur la fund, fiindcă a mai făcut-o, adică mi-a mai răspuns așa, ca să fie limpede. Apoi se 'culcușește' între noi, iar în întunericul încă dens al proaspetei dimineți îmi amintesc cu duioșie de după-amiezile în care, răpusă de oboseala firească a tinerei mame, dormeam amândoi în patul larg, eu, iepurește, el, alinat ca un prunc, fiindcă asta era, el, cu brațele moi ridicate până pe la urechi, eu, încolăcindu-i gamba stângă în palmă, ca în cea mai sigură catușă, fără chip să-mi scape din radarul hipersensibil, alert chiar și în somn. Nu mai este chip să adormim pe ultima sută de metri a nopții, de aceea coborâm amândoi în fața televizorului, din care părul extrem al Serenei Williams, creț, bogat și lung, îi stimulează imaginația și își amintește de coafura tot mai impresionantă  (din fericire) a surorii sale, el spunând că părul lui Kiti este haios, ca niște dealuri. Din perspectiva aceasta plastică, înțeleg de ce propriul meu păr nu-mi pare haios deloc, întrucât întinderile line, nesfârșite de câmpie sunt într-adevăr destul de sobre și plictisitoare în monotonia lor definitorie. Comentăm împreună meciul de tenis, fabulând pe seama regulilor acestui sport și amuzându-ne deopotrivă. Până sună alarma și devenim serioși și cumpătați. Măcar pentru o vreme.




4 comentarii:

Laura spunea...

ziceai de stersul la fund? bineinteles ca e plictisitor sa o faca singur, in sensul ca la ce bun sa o faca singur daca oricum stie sa o faca? pe la varsta lui Mihnea ai scapat se stersul la fund, insa ramane legatul siretului, ha, ha, lucru la care mama e in general neintrecuta si, ca urmare, cateodata solicitata. Ti-am zis ca Felix seamana cu Mihnea mai mult decat Horica. Ham!

MihaelaMaria spunea...

carevasazica, Mihnea a scapat de stersul la fund la varsta lui Felix? Si cine i-a luat locul? :)))

acum ca ai mentionat, imi dau seama ca Felix n-are incaltaminte cu sireturi, deci nu vad de ce ar sti sa le lege. Horica tot rade de el ii spune ca la varsta lui, el rupea avioane, nu alta. Totusi, Felix stie sa aseze masa, pe cand Horia nu, iar Felix a spalat mai multe vase decat frate-su. Pe Kiti n-o socotim, fiindca e…fata. :)

In seara asta l-am chemat pe Horia la cina si m-a refuzat, atunci i-am dat de ales: ori mananci, ori intinzi rufele. Ghici ce a ales? Asta are legatura cu cele de mai sus, intrucat Horica, la varsta lui, a mai inregistrat o premiera: a intins un lighean de rufe

Laura spunea...

asigurarea mea are un orizont de timp mai larg: pe la varsta de-acum a lui Mihnea vei fi scapat de stersul la fund (al lui Felix, se intelege:)), iar respectiva asigurare venea la pachet cu alte solicitari ale mamei, prilejuite de exemplu de incaltamintea cu siret a copilului.
Nici eu nu i-am cumparat incaltaminte cu siret decat cand n-am mai gasit cu arici. Dovada ca se fabrica doar cu siret de la anumite numere in sus: gandeste-te la incaltamintea de-acum a lui Horica, probabil ca predomina cea cu siret. Poate chiar a ajuns - daca a si intins un lighean de rufe:) - sa aiba numai din cea cu siret.

MihaelaMaria spunea...

stai sa ma gandesc, da, asa e, mai greu gasesti incaltaminte cu scai la barbati, fiindca de acolo am purces a-i lua, mai ales pt latimea piciorului, dar si pt lungimea lui.