luni, 17 noiembrie 2014

Vremea inocenței și a libertații a sosit!

Mai mult ca oricând gândesc împăcat la viitorul copiilor noștri și știu că învățămintele nopții și zilei care au trecut sunt esențiale pentru sănătatea civismului lor în formare, trăiesc astăzi mai mult chiar decât acum douazecisicinci de ani o fericire plină, greu de descris, a venit și pentru noi, bieții de noi, vremea inocenței, așa cum am mai spus, s-a întâmplat miracolul, chiar miracol a fost, fiindcă miraculos ne-am transformat peste noapte, din sceptici am devenit credincioși, atâta ne-a trebuit. Sacrificiul românilor plecați din țară, al întregii lor pribegii și al nesfârșitei zile de ieri, fără de care am fi rămas în ignoranță, are rol primordial formator, are atâta însemnătate în educația noastră democratică câtă are gândirea liberă, lipsită de prejudecăți pentru creativitate. Sunt cu adolescentul nostru democrat în cafenea și nu-mi pot reține lacrimile acestei izbânde prefacatoare a spiritului colectiv. Nu contenim să ne îmbrățișăm copiii, prietenii, cred cu tărie că vom înțelege tot mai mulți că viața trăită în valorile cinstei, adevărului, libertății de exprimare, respectului, decenței, omeniei înseamnă o viață împlinită; ne-am ales un român demn, cinstit și inteligent, rațional și pragmatic, inteligent emoțional și darnic ca președinte, un om cu un tip de charismă spirituală mai degrabă decât prestigioasă, ceea ce mă face să mă simt nemaipomenit! La mulți ani, Românie democratică!
 
În spiritul gândirii libere ce ne înfrumusețează caracterul, o istorioară. Cobor cu Kiti din mașină în frigul aspru al dimineții, să ne îndreptăm către microbuzul ce urmează să ducă copiii la școală, în fața căruia observăm un grup de două profesoare, un copil și un părinte, cu toții zgibuliti, în așteptarea șoferului, plecat să-și cumpere o cafea. Ajunse în fața microbuzului, Kiti, înfrigurată, se repede asupra ușii mari și grele a mașinii, trage cât poate de ea, o deschide și pătrunde în interiorul protejat de frig. Restul izbucnim în râs și îi mulțumim copilei pentru lecția gândirii fără prejudecată.


Un comentariu:

Anonim spunea...

chiar a fost miracol! si cu o asa diferenta...ma temeam ca o sa fie strins (am crezut tot timpul ca o sa cistige el) si or sa zica oooo dar e un presedinte slab. si acum abereaza unii pe la tv ca e oricum un om slab si nu merita dar vezi doamne a avut noroc. eu chiar cred ca omul acesta are calitati multe si poate sa fie un exemplu bun pt toti.(doina)