joi, 4 septembrie 2014

Lexicon

Să închid radioul vrea să spună o poveste muzica nu-i taie inspirația dar îl încurcă iar inepțiile realizatorilor de programe îl enervează. O poveste cu Spotu din Oz combinație veselă de Vrăjitorul din Oz Tom și Jerry Spotu-dinozaur rege. Amănunte delicioase bani convertibili în diamante numiți pisicâini grădini zoologice fără pisici doar cu motănei vrăjitorii ca la carte evident din carte cartea de vrăjitorii a mamei lui Spotu negocierea prețului unei pisici la suma de trei pisicâini și altele. Veselie vorbărie pe alocuri ecolalie.
 
Să-mi iau dimineața cafea este temeiul timpului de așteptare dinainte de deschiderea școlii fetei. Rutina mea devine rutina copilei. De astăzi rutina pare că se va rupe, polițistul mă apostrofează să pornesc mașina oprită împotriva legii. Legea cui, mă întreb, ce lege, întreb. Omul polițist zâmbește cu un subînțeles care nu-mi place și pe care îl devoalez, de ce zâmbiți în felul acesta? Rutina își cere dreptul de a fi respectată. Omul rămâne doar polițist, mă amenință cu sancțiune și îmi cere să 'ramanem litanici, să ne păstrăm cumpatul'. Mă surprinde omul polițist, îl rog să repete ce a spus. Acesta repetă mândru, îmi oferă, spre dumirire, câteva sinonime. Hmmm. Rutina strâmbă din nas, Kiti deasemenea. Omul trage cu ochiul către Kiti, polițistul mă conduce ferm către parcarea laterală, închisă cu un lanț. Omul îl înduplecă pe polițist, doar astăzi, data viitoare vă sancționez. Mulțumesc, la revedere. Polițistul nu se mai lasă înduplecat, privește aspru către înainte.
 
Toamna tratează cu vara, nu cred să se înțeleagă. De fapt n-aș vrea să ajungă la vreo înțelegere, ar fi precum o negociere între cal și măgar. Vara (nu vaca) trebuie să rămână cal, iar măgarul să ragă. Aceasta nu este o fabulă, la fel cum învelirea trupului în jerseu nu mai este doar o amintire. N-a sosit propriu-zis toamna, doar rage un măgar în preajmă.

Niciun comentariu: