sâmbătă, 1 iunie 2013

La Clubul Sportiv de echitatie Kirov

Am petrecut dimineata zilei copilului la Clubul Sportiv Kirov, un club de echitatie situat la 60 de km de Bucuresti, impreuna cu cativa copii beneficiari ai Asociatiei Invingem Autismul, voluntarii in grija carora au fost copiii si parintii lor. A fost nemaipomenit pentru noi, adultii, daramite pentru copii! Acestia au navalit pur si simplu odata ce au coborat din masina pe un Scooby-doo adevarat, doar ca alb, cu ochi albastri si nespus de prietenos, l-au mangaiat, mai intai cu teama, din cauza staturii naucitoare a lui, apoi tot mai increzatori si chiar prea siguri pe ei, caci cei mici l-au mai tras si de coada cateodata, saracul. Osi (nu sunt sigura daca acesta ii este numele) este fenomenal si asta fara sa mai amintesc de cat de impresionanta ii este aparitia, ci pentru ca, desi un caine tanar, are din blandetea si intelepciunea unui bunic, asa mi-a aparut de fiecare data cand a interactionat cu copiii galagiosi si curiosi.

Am intrat apoi in grajd, la cai, unde o superba iapa pe nume Rapsodia, cal competitiv, ingrijit, imblanzit, dar mai ales foarte iubit, manzul ei jucaus si un al treilea calut ne-au primit deschisi, parca intelegandu-ne mirarea de a ne afla fata in fata cu niste cai adevarati si unde domnul si doamna Gandila ne-au facut cunostinta cu frumoasele animale. Am fost fascinata de pasiunea cu care ni s-a vorbit despre acesti cai, despre trecutul lor naravas si despre prezentul lor competitiv, nu poti sa vorbesti in felul acesta despre nimeni daca nu ai un mare drag in suflet. Copiii au invatat sa ii mangaie, cu totii au aflat diferenta dintre cum se mangaie un caine si cum se mangaie un cal, au hranit caii cu fan, mai bine zis i-au indopat, au urmarit curiosi intregul proces de pregatire a calului inainte de a fi incalecat, cu pieptanare, spalare, dichisire, inseuare, 'incaltare', protejare a copitelor, ca in cele din urma sa treaca sa ii si calareasca, rand pe rand, fara graba, respectand tot ritualul prin care ii arati calului respectul si prietenia ta.

Doar trei copii, printre care si Kiti, au refuzat sa o incalece pe superba Rapsodia, insa bucuria celorlalti s-a transmis in aer tuturor, este minunata energia pozitiva rasfranta asupra oamenilor de catre animale. Dar copiii si-au gasit joc sanatos in vreme ce isi asteptau randul descoperind celelalte animale, o pisica, alti doi caini, doi papagali, gaini cu puii lor si inca o capra behaitoare.

Multumim mult proprietarilor prietenosi si generosi fiindca ne-au primit si le uram sa le fie bine, pentru a isi iubi si ingriji la fel de frumos animalele dragi!Niciun comentariu: