vineri, 17 decembrie 2010

Calendar pentru Craciun*- 17 decembrie

E vineri, 17 decembrie, e zi fără 'sfaiănsfan', ultima din săptămâna de grădiniţă şi antepenultima din bucata de până la vacanţa de Crăciun. Felix le număra încă, nu deja, pentru că nu e tocmai visul vieţii lui să se ducă la grădiniţă. Ieri a avut prima lui serbare ever şi, mărturisesc, am avut ceva emoţii mai ales pentru că una dintre educatoare m-a avertizat chiar ieri, înainte de spectacol, că 'să ştiţi că dacă plânge...noi nu avem ce face şi...'. Copilul s-a comportat foarte bine toată seara, n-a fost el cu gura până la urechi de veselie însă a dansat, cântat şi jucat tot rolul ca cel mai silitor elev din clasă. Showul a avut tema filmului Sunetul muzicii iar micuţii au fost grozavi! Astăzi l-am recompensat dublu, îşi doreşte mai nou maşinuţele din Cars şi am răsuflat uşurată când m-a dus la ziare de unde şi-a ales o maşinuţă mică din Cars, o porcărioară ieftină ataşată unei reviste pentru copii şi, deasemenea (fără să-i menţionez că este recompensă) nu l-am dus la grădiniţă. Motiv bun şi încăpător pentru multe poveşti şi episoade ale 'povestii' dar şi pentru smiorcăieli în plus că doar nu degeaba vrea băiatul la mama lui.

Printre 'perlele' de azi: ştiţi cum se numesc bunicii lui Spotu' dinozaur? Vă zic eu, prin guriţa lui Felix: Plastic şi Sticlă.

Şi alta: de ce au fetele astea steagul României în mâini? Pentru că joacă pentru România şi româncele sunt foarte bune la handbal. Înseamnă că tu şi cu Kiti jucaţi bine handbal?

Vesel, ghiduş, iubitor şi haios, Felix la 2 ani:






*Calendarul pentru Crăciun va avea 24 de pagini corespunzând primelor 24 de zile ale lui decembrie şi, pentru că 24=11+9+4, unde 11, 9 şi 4 reprezintă vârstele copiilor noştri, paginile calendarului vor ilustra printr-o fotografie toate vârstele fiecărui copil, de la 1 an şi până la vârsta actuală, şi vor fi înşiruite în ordinea în care s-au întâmplat aniversările lor. Pentru că Horia este primul născut, 1 decembrie=poza lui Horia la 1 an. Următoarea aniversare din familia'mica' a fost tot a lui Horia, deci 2 decembrie=poza lui Horia la 2 ani. A urmat aniversarea de 1 an a lui Kiti , adică 3 decembrie=poza lui Kiti la 1 an şi aşa mai departe.

Niciun comentariu: