miercuri, 8 iulie 2009

Vacanţa noastră ideală...

... se petrece în natură, acolo unde simţurile tuşesc smogul oraşului purificându-se. Cel mai grabnic se calmează ochii, pentru ei trecerea din peisajul citadin în cel pitoresc natural, în care culoarea se clarifică şi lumina e vie, este subită şi totodată liniştitoare. Auzul are nevoie de un răgaz ca să elimine murmurul aproape continuu dat de cocktailul sonor orăşenesc. Deaceea muzica mării, a pădurii, a pământului şi cerului, nealterată de tonuri false îşi va face simţit ritmul cât de curând. La fel şi pentru miros, artiştii care ne cântă şi ne încântă ne trimit izurile lor fin parfumate dar puternic rezonante astfel că impesia senzorială devine inimitabilă. Iar pentru ca răsfăţul să ne fie maxim vom culege frunze, crengi, pietricele, scoici, nisip în palme şi vom călca pământul cu tălpile goale.





Vacanţa se apropie, destinaţia nu e un scop în sine. Să ne pună în mişcare conectaţi şi să ne bucure e scopul ei.

3 comentarii:

alina spunea...

Da, vacanța ideala! :)

Ceska777 spunea...

Dar unde mergeti totusi in vacanta? La mare, la munte? Si o sa scrieti de acolo? Ca ar mai fi de transmis din ce ciripeste Felix toata ziua.....

MihaelaMaria spunea...

pai, iti spun sincer ca inca nu stim. vom afla cu putin inainte de a pleca (cam ca de obicei). oricum, am vrea sa respiram aerul de la mare dar si cel de la munte.