miercuri, 16 ianuarie 2013

Unde și de ce îmi dispar mereu lingurițele?

Am, avem multe întrebări nerăspunse, poate încă neformulate, poate încă neștiute, poate prea neînsemnate, poate prea sofisticate, poate fără răspuns, cu răspunsuri pe care vreau sau nu vreau să le aud sau cu răspunsuri de care sunt prea-plină. Sunt și eu câteodată unul dintre prea-mulții părinți ce nu contenesc cu întrebările, ce se găsesc adesea întrebând și întrebând retoric, căci a întreba este un lucru bun și este inevitabil, fiind expresia rațiunii, însă care se pierde adesea printre întrebări întrebătoare, de care se teme, dar se și leagă cu râvnă și speranță. Să întrebăm din curiozitate științifică ar fi cât se poate de minunat, numai că pe măsură ce copilul crește, ne găsim copleșiți de întrebări banale, neștiintifice, pentru care suntem nevoiți să născocim răspunsuri imediate, bune sau proaste, noi sau vechi, interesante sau mai neinteresante, numai să fie răspunsuri, pentru că întrebările zilnice nerăspunse se lasă cu lacrimi și durere, iar noi suntem extrasensibilizati de prezența lacrimilor și a durerii. 

Întrebați, dragi părinți, întrebați, dacă aveți întrebări la care credeți că veți găsi un răspuns sau două, pentru că întrebările voastre se vor duce către o minte sclipitoare și un spirit curajos și liber, o să încerc și eu să fac același lucru, însă, deocamdată, nu pot să-mi iau mintea de la întrebarea ce mă macină de aseară, de când am realizat că iarăși nu mai găsesc nici o linguriță cu coadă lungă în toată casa, și anume: unde și de ce îmi dispar mereu lingurițele cu coadă lungă? Oare Kiti știe?

3 comentarii:

Maria spunea...

In lumea linguritelor. Eu cred ca ele fiind mici se cred pierdute printre noi si pleaca. Adevarul e ca sunt mici si nici nu le observam pana n-au plecat aproape toate. Prin contrast, aveam o lingurita cu coada lunga - aceea n-a disparut niciodata. I-a placut la noi. Pe cele normale le inlocuiesc cam la 12 luni.

Loredana spunea...

Probabil ca exista o tara a linguritelor, a sosetelor desperecheate si a altor lucrusoare care dispar cand ti-e lumea mai draga.

MihaelaMaria spunea...

Poate, dar ceva nu se potriveste. Eu mi am ingrijit linguritele cu coada lunga, in special pe ele, pt ca am o slabiciune pt ele. Celelalte, cu cozi normale, mai mici asadar, sunt cu noi si nu par a fi stingherite de prezenta noastra pt ca rezista. Eu cred insa ca sunt ontr o complicitate stranie cu Kiti, caci pe ea am surprins o in cateva randuri complotand cu ele. Dar asa, dintr o data? Hmmm