vineri, 16 decembrie 2011

Serbăm în continuare


Iarăși o serbare frumoasă de Crăciun la gradi la Felix. Tema: Ice Age. O mică scenetă cu decizia animalelor de a-și începe migrația, câte două replici pentru fiecare copil, muzică dansata și cântată cu veselie și mult ritm. Bravo!

Felix și-a ales să fie personajul dinozaur-monstru marin. Am găsit un costum de pește și, fiindcă nu avea nici o specificație gen dimensiune, habitat, epocă în care a trăit, am hotărât împreună cu Felix că este exact ceea ce căutăm, adică peștele nostru va fi un monstru marin.

Observații:

Cu cât ai mai puțini copii, cu atât vii la serbarea copilului tău în gașcă mai mare și, ca atare, vei deține mult mai mult material fotografic și video cu care să te lauzi. Corolar: mai mulți copii înseamnă material foto/video mai sărăcăcios. Eventual luat pe fugă cu telefonul cu mâna dreaptă, stânga fiind așezată protector pe alt copil.

Moș Crăciun, deși bine intenționat, vorbește prea mult. Evident, în dezavantajul copiilor. Moș Crăciun, schimbă placa!

În afară de spectacolul propriu-zis, să urmărești expresia emoției fiecărui copil este, pe un alt plan, un spectacol încântător. Un degețel care se rotește stângaci în jurul unui pufuleț din barba prea albă a lui Moș Crăciun, Un zâmbet candid și tremurat, de fetiță delicată, la un milimetru să dea în plâns din prea multă timiditate. O replică strigată în gura mare, contrastând cu un trupușor firav și un chip blajin de băiețel. Un degețel ronțăit cu stăruință pe toate părțile unghiei sale. Iată doar câteva acte autentice din minunata și mereu surprinzătoarea piesă Copilăria.

Niciun comentariu: