marți, 24 februarie 2009

Un salut original

Kiti intra in clasa de dimineata insotita ca intotdeauna de Alina. "Buna dimineata!"

"Voi nu aveti de gand sa mai lipsiti?", saluta si educatoarea.

"???", pune Alina capul in pamant iar Kiti se aseaza cuminte pe un scaunel.

...

Este educatoarea care se teme de Kiti. Educatoarea cu mai multa experienta (oare la ce i-a folosit?!?). Educatoarea pentru care Kiti nu exista decat ca sa-i faca ei viata mai grea. Educatoarea cu voce de zana cea buna. Educatoarea cu suflet de zana cea rea. Educatoarea...

11 comentarii:

Anonim spunea...

As putea sa scriu multe. Spun doar atat:adesea, monstrii au chip de om.

MihaelaMaria spunea...

saraca, nu e chiar monstru, este doar o persoana excesiv autocentrata. asta e si motivul pentru care o deranjeaza zgomotele, agitatia, imprevizibilul. as zice ca ii lipsesc niste calitati esentiale pentru a fi EDUCATOR!

Ceska777 spunea...

"O deranjeaza zgomotele, agitatia, imprevizibilul"????? Pai asa sunt copiii, mai ales cei mici. De ce s-a facut educatoare????!!!!
Si Alina -nu stiu cine e- sa nu mai plece capul in fata hatrei!
Cu sondajul mi-ai dat dureri de cap si pana m-am decis sa incheiat poll-ul.

alina spunea...

o dobitoacă!

Anonim spunea...

ei, dobitoaca! vedeti, va rog, si partea plina a paharului: macar este sincera! e o calitate rara :)

nu stiu daca neaparat zgomotele o deranjeaza. poate insa Mihaela a zis bine: imprevizibilul, adica tot ce-i scapa de sub control... nu cumva are si ea nevoie de terapie? (sincer!)

Marius Filip spunea...

Altă parte plină a paharului: cel puţin a primit-o în grupă, deşi cu mofturi.

Al meu a fost dat afară după 2 săpt. de grădiniţă fără drept de apel. Nu mai menţionet ce i-a spus educatoarea soţiei ... (ea nici nu mi-a zis, decât după ceva vreme).

Adevărul este că educatorii nici nu sunt pregătiţi pt. copii cu nevoi speciale (de parcă la cei cu nevoi obişnuite procesul educaţional merge strună ... :o)).

MihaelaMaria spunea...

Marius, in legatura cu primitul in grupa nu sunt de acord. Daca ar fi fost dupa ea nu cred ca ar fi primit-o! Apoi depinde mult de copil. Kiti este foarte blanda, nu e agresiva, in general este cuminte, cateodata (cate 20 de minute pe saptamana) mai plange. Oricum, Kiti este insotita in permanenta, iar la nevoie iese din clasa. Concluzie: Kiti nu o deranjeaza mai tare decat alti copii. Parerea mea (nu a lui vacaroiu :))

MihaelaMaria spunea...

Anca, da, nu i-ar strica o consiliere de specialitate pentru ca nu e acceptabil sa se enerveze pt ca copiii sunt galagiosi sau chiar sa ne vorbeasca in felul asta.

MihaelaMaria spunea...

ceska777, ma bucur ca ti am dat dureri de cap cu "sondajul" meu :), macar te-a facut sa te gandesti la copiii cu probleme.

Marius Filip spunea...

Păi în cazul acesta chiar e bizară remarca. Răutăţi din partea unui educator ...

Cu Eusebiu al nostru a fost altă poveste. Puse un peste alta, refuzul de la grădiniţă ne-a condus la diagnostic şi apoi la terapie ...

Loredana spunea...

trist. pentru ca dincolo de remarcile de vadita revolta sufleteasca care ne anima , cei care sufera sunt copiii.