marți, 24 februarie 2009

Concluziile sondajului

Va multumesc, voua, tuturor celor care au votat in "sondajul" meu.

S-a votat astfel:

23 de persoane ar accepta ca un copil cu probleme sa fie colegul copilului lor;
10 persoane sunt si ele de acord cu acest lucru cu conditia ca acel copil cu probleme sa fie insotit de un asistent;
2 persoane nu ar vrea ca fiul/fiica lor sa aiba in clasa un copil cu probleme;
iar nimeni nu a votat varianta nu stiu.

Desi nu se poate vorbi despre concluzii stiintifice (am fost criticata prieteneste pentru involuntarele leading questions ale sondajului-i.e. intrebari care induc un anumit trend de raspunsuri cum ar fi "nu-i asa ca sunteti atat de buni si inimosi incat sa acceptati in clasa copilului dvs un copil cu handicap pentru ca e minunat si incredibil de benefica prezenta lui acolo?"/"ati putea fi atat de cruzi si lipsiti de intelegere incat sa nu acceptati...?") totusi sunt increzatoare, datorita raspunsurilor primite, in posibilitatea ca intr-un viitor apropiat copiii nostri cu probleme sa poata sa studieze daca nu in aceleasi clase, macar sub acelasi acoperis astfel incat sa existe intersectii multiple cu ceilalti copii de la care pot invata multe lucruri pentru viata lor viitoare de adulti independenti si fericiti.

Inca o data va multumesc pentru participare!

3 comentarii:

Marius Filip spunea...

Sondajul nu îi cuprinde într-o proporţie corespunzătoare pe părinţii fără copii cu probleme şi care formează covârşitoarea majoritate.

MihaelaMaria spunea...

Eu nu stiu cine a votat in acest sondaj, deci nu pot spune daca proportia parintilor de copii cu probleme care au votat a fost mai mare.

Marius Filip spunea...

M-am exprimat eu greşit.

Ar fi trebuit să spun "Probabil că sondajul nu îi cuprinde ...".

Spun "probabil" pt. că subiectul sondajului este mai de interes pt. părintele unui copil cu probleme decât pentru părintele unui copil obişnuit.