luni, 29 septembrie 2008

Mi, Si, Sol

"mi, mi, mi, mi, ,si, si, si, si, ,sol, sol, sol, sol,
mi, mi, mi, , , si, si, si, , , mi, mi, mi, mi...", se aude un glas de copil acompaniat de o chitara. Corzile chitarei acordate chiar emit sunetele muzicale respective, glasul de copil le aproximeaza uneori si le suprapune bine alteori.

Dupa prima lectie de chitara de saptamana trecuta, Horia exerseaza zilnic, asa cum i-a recomandat domnul profesor, primele acorduri. Chitara este de dimensiune maxima astfel ca imbratisata de Horia pare si mai mare. Sub piciorul stang acesta si-a aranjat cateva enciclopedii, asa este pozitia corecta de cantat la chitara, i s-a spus. Mana stanga tine gatul chitarei, mana dreapta prin degetele aratator si mijlociu atinge corzile chitarei. Privirea ii este indreptata spre "partitura", foaia de hartie cu prima lectie.

Ma uit la el emotionata. Vad ce-am vazut si cand a zambit prima oara, sau cand a pasit sau cand a plecat la gradinita...O imagine draga, unica! Este Horia, baiatul meu cel mare, care a ajuns sa tina in bratele lui o chitara adevarata si sa repete prima lectie...

"mi, mi, mi, mi, si, si , si, si, sol, sol, sol, sol..."

3 comentarii:

Marius Filip spunea...

Sunt momente cu totul unice.

Dacă cineva stă la îndoială dacă Dumnezeu există sau nu, e suficient să privească, cu multă luare aminte, un copil - şi va afla răspunsul.

Mult succes cu lecţiile de chitară!

MihaelaMaria spunea...

multumesc, Marius, succes si voua cu lectiile de crestere a atentiei!

Anonim spunea...

Ce dragut... mi s-a inmuiat inima. Mult succes Horia, sa ajungi un mare chitarist si sa o bucuri pe mami!