vineri, 20 septembrie 2013

Poveste cu tâlc

Felix:

Puiuțul cu ciocul mare 
 
L-am încurajat pe puiuțul speriat să aibă curaj să intre și el a intrat în clasă, unde ne-a văzut pe noi doi. Ghici cine era profesorul de mate? Era chiar Spotu-dinozauru, iar eu eram profesorul de spaniolă, adică profesorul care îi învață despre animale, știi? El avea un prieten, un aligator, care mergea și se uita, era pui, el ridica gâtul la puiuț, care se trezea cu un bot de aligator pui în față, îl mângâia, îl plăcea și îl lingea. Știi, pe planeta lui Spotu aligatorii nu cresc mai mari de zece centimetri, nu fac rău, nici nu atacă, fiindcă nu au dinți.
 
Dar au venit unii mai mari, de clasa a treia, adică de-a cincea și i-au zis: 'uitati-l pe ăsta cu ciocu' mare, hehehe, hehehe, hehehe!', iar puiuțul, de nervi, i-a atacat și le-a tras un șut în gură. Cei mari i-au zis: 'vrei să te bați cu noi, băiatule?', apoi l-au atacat, dar puiuțul le-a tras iarăși un pumn în cap, era violent fiindcă a fost atacat. Toți profesorii s-au adunat, râzând de răi. Știi ce-a făcut directorul? A zis, 'veniti încoace, copilasi', care erau de fapt hoți ce l-au atacat și pe director, dar acesta și-a scos hainele de pe el, rămânând într-un costum de ninja. Și-a scos un scut și le-a dat cu scutu-n cap, adică cu un baston. Apoi a venit și puiul de aligator, s-a culcat chiar acolo, citind o carte, fără să-i pese de nimic. Hoții s-au împiedicat de aligator și au căzut în noroi. Directorul i-a luat și i-a dus la închisoare, iar puiuțul s-a trezit, totul fusese doar un vis.
 
A continuat să mai viseze un pic, că se duce a doua zi la școală, iar noi l-am încurajat să se ducă.
 
În realitate, a doua zi, când s-a dus la școală, a văzut că era foarte frumoasă școala și a mai văzut niște copii de clasa a cincea, care, știi ce i-au zis? I-au zis: 'uitati ce cioculeț frumos are dinozaurul ăsta!'. Apoi l-au întrebat cum îl cheamă. Puiuțul le-a răspuns: 'Spot', el era un dinozaur cu pete aurii pe ciocul negru.
 
 
Final de poveste: Puiuțul n-a avut un coșmar,  ci a visat o comedie-vis!

Niciun comentariu: