miercuri, 20 februarie 2013

Scrisoare pentru toate fetele ce i-au zâmbit vreodată lui Kiti

Dragă Alexandra,

îți scriu această scrisoare pentru a-ți mulțumi pentru grija cu care o înconjori pe Kiti. Am vrut de mult să îți scriu o scrisoare de mulțumire, însă de fiecare dată când am pornit în ea cu primele cuvinte mi-a paralizat rațiunea, această haină a emoției pe care am vrut să o transmit. Sper că mă înțelegi și mă ierți, în ruptul capului nu aș arunca o trăire dezbrăcată în lume, nu de alta, dar oamenii nu sunt pregătiți în general să întâlnească sentimente pure, nude pe stradă, așadar acestea trebuie cel puțin înfășurate într-un voal mat de gânduri. Dar iată că astăzi, ceva mai puternic decât pareza cuvintelor, pe care am tot experimentat-o, m-a eliberat.

Am primit scrisoarea ta curată, îngrijită cu surprindere, tu încă nu știi, dar soții sunt în general mai neglijenți cu detaliile vieții copiilor noștri, spun asta ca să îi scuz soțului meu uitarea de a îmi spune despre scrisoarea ta, așadar mi-a apărut întâmplător în fața ochilor, pe care mi i-a deschis chiar mai mari decât sunt ei, cu curiozitate, bucurie, nerăbdare. Nu am mai primit vreo scrisoare scrisă de mână de vreo doi ani, de când bunica mea mi-a trimis una, vezi de ce am primit-o cum am primit-o. Am citit rândurile tale ordonate, limpezi, sincere în mai puțin de un minut, vorbele tale mi-au fost mângâiere pufoasă pentru suflet. În înșiruirea elegantă de cuvinte albastre eu v-am urmat pe amândouă, pe tine și pe Kiti, v-am urmat pașii pe asfaltul străzii, știu că pașii voștri sunt repezi și apăsați, în căutare permanentă de ritm comun, știu, pentru că cei ce iubesc știu ce înseamnă să tinzi mereu să îl echilibrezi pe celălalt, iar tu, ca mine, ești un om care iubește. M-am emoționat să recunosc în spatele liniilor frumos așezate pe paginile albe candoarea din scrisul unui copil, nu doar pentru aspectul lui caligrafic, dar și pentru efectul pe care l-a produs. Tu mi-ai scris despre fiecare pas al fetiței noastre, iar în descrierea ta amănunțită eu am citit blândețea și prietenia ta pentru ea.

Noi suntem nevoiți să v-o încredințăm pe iubita noastră fetiță o mare din parte din zi, asta vine și cu ușurare, dar și cu o trăire stranie de rupere, care numai datorită vouă se alină ușor până înspre seară. Înțelegi așadar de ce mă tulbură dovezile tale de drag și iubire pentru Kiti. Mă tulbură, însă mă lasă într-o fericire greu de pus în cuvinte, știi tu, cuvintele alea-veșmânt. Mulțumesc pentru bunătatea ta, mulțumesc pentru dărnicia ta, mulțumesc pentru prietenie! Și mulțumesc pentru binecuvântarea pe care mă faci să o simt deasupra capului meu!

Cu drag, a ta, Mihaela


PS: Alexandra, tu reprezinți în această scrisoare pe toate prietenele iubitoare care au mângâiat-o vreodată pe Kiti pe creștet.

3 comentarii:

Alexandra spunea...

Ma bucur ca prietenele sunt reprezentate de o Alexandra. As vrea sa o cunosc si eu pe Kitty, si pe tine Mihaela, si pe adevarata Alexandra cea care o tine pe Kitty cu drag de mana ziua intreaga. Poate anul asta imi va aduce prilejul sa va cunosc cu adevarat, caci va stiu de mult din atat de frumosul tau jurnal.

MihaelaMaria spunea...

Ar fi frumos, intr adevar, sa ne cunoastem cu adevarat, doar ne stim de atata vreme! :)

MihaelaMaria spunea...

Ar fi frumos, intr adevar, sa ne cunoastem cu adevarat, doar ne stim de atata vreme! :)