miercuri, 22 decembrie 2010

Calendar pentru Craciun*- 22 decembrie

Tot mai veseli că vine, tot mai nerăbdători că nu vine, tot mai în vacanţă că a venit sunt copiii şi Kiti ne-o şi arată în poza zilei ei, 22 decembrie deşi râsul ei de-acolo este din altă poveste, altă vacanţă, altă aşteptare. Şi eu, la rândul meu sunt cu veselia în creştere în special fiindcă am terminat de cusut canapeaua, cum sună, chiar aşa şi e, incredibil, am terminat de cusut canapeaua, i-am schimbat complet faţa, nu doar husele ci şi bureţii şi pernele. Eu cu mâinile mele aproape de maşina de cusut. L-am scos ieri la prânz din grădiniţă pe Felix şi l-am băgat direct în maşină şi în vacanţă. M-a lăsat tablou întrebându-mă 'ce mi-ai cumpărat ca să mă bucur?', i-am răspuns că nu trebuie să îi cumpăr ceva ca să se bucure. N-a fost de acord întru totul considerând că o jucărioară, cât de mică, l-ar înveseli. Lipsa jucărioarei m-a înveselit însă pe mine şi am fost obligată să îi explic că prefer să se supere câte puţin zi de zi acum ca să înveţe lecţia bucuriei nemateriale. hmmm. Nu e tocmai cea mai bună perioadă a anului pentru aşa o lecţie. Dar să ne concentrăm pe Kiti, Kiti la 9 ani, căci ea e copilul zilei din calendarul meu care se apropie de sfârşit şi de care mă legasem şi o să mi se facă dor. Dar nu-i bai, el e aici pentru mine şi pentru tine şi pentru el sau ea sau noi sau voi. Pe curând şi până atunci, Kiti la 9 ani:







*Calendarul pentru Crăciun va avea 24 de pagini corespunzând primelor 24 de zile ale lui decembrie şi, pentru că 24=11+9+4, unde 11, 9 şi 4 reprezintă vârstele copiilor noştri, paginile calendarului vor ilustra printr-o fotografie toate vârstele fiecărui copil, de la 1 an şi până la vârsta actuală, şi vor fi înşiruite în ordinea în care s-au întâmplat aniversările lor. Pentru că Horia este primul născut, 1 decembrie=poza lui Horia la 1 an. Următoarea aniversare din familia'mica' a fost tot a lui Horia, deci 2 decembrie=poza lui Horia la 2 ani. A urmat aniversarea de 1 an a lui Kiti , adică 3 decembrie=poza lui Kiti la 1 an şi aşa mai departe.

2 comentarii:

Alexandra spunea...

Ai cusut singura canapeaua! Jos palaria! Esti nemapomenita, serios! Eu de ani de zile nu reusesc desi o am in plan...si eu n-am decat un singur "leu" (sau ma rog , "urs" :-) si am si masina de cusut, ...pacat ca ma duc la serviciu in fiecare zi dar asta nu-i totusi o scuza!! Felicitari si Sarbatori fericite in casa impodobita! Am urmarit in fiecare zi calendarul de Advent! Si mie imi pare rau ca se termina.

MihaelaMaria spunea...

trebuie sa ma mai laud si cu o poza , in curand:) multumesc, draga alexandra, Craciun frumos si linistit va doresc si eu!