joi, 11 martie 2010

Vine vineri pri-imă-va-ra!

Ce frumos ninge afară! Chiar şi viscoleşte, nu mai trebuie să mătur zăpada din faţa casei!

Felix i-a scos roţile maşinii cu care se joacă şi acum îi plânge de milă, "saracu' tuareg, ce bolnăvior este!"

Lui Kiti i-au crescut picioarele în cizme, aşa de lungă a fost iarna asta. Azi de dimineaţă, când i le-am scos pentru ultima zi de iarnă de pe raft, ea, fată cuminte, le-a încălţat dar le-a descălţat în clipa următoare. O strâng, categoric! Le-a mai pus o dată, e ascultătoare fata, dar le-a mai aruncat o dată din picioare. Şi încă o dată le-a încălţat şi a plecat la şcoală. Acum o fi încă în maşina lui tati, cu picioarele goale, pot să bag mâna în foc pentru asta.

Felix nu mai iese din ochelarii de soare foşti ai lui Kiti, bleu, cu forme dreptunghiulare. Ieri, când a apărut în balonul de tenis, toţi au râs de el. E serios, are şapcă şi ochelari, în plus, uneori, ca ieri, îşi poartă ghetele invers, stângu-n dreptu' şi, evident, dreptu-n stângu'. Mie mi se pare că arată ca un tucan. Nu ştiu de ce.

Kiti s-a bucurat de ninsoare de dimineaţă. De fericire mi-a tras şapte palme scurte peste obraz. Am râs cu toţii.

În poveştile lui Felix, el cu Horia caută dinozauri prin pădure iar Kiti stă în jeep cu aparatul de fotografiat gata să prindă acţiunea. Fiecare după posibilităţi.

Horica nu înţelege de ce se spune că "n-ai obraz". "Adică cum? Îţi lipseşte obrazul şi atunci îţi atârnă limba afară din gură, deci eşti cam nesimţit?" Hmmm, posibil să existe vreo genă autistă:)

Cu cât mai familiar locul unde se află, cu atât mai obraznic cu persoanele prezente e Felix. Pe cuvântul meu că încerc să îi dau şi lui educaţie bună! După ce i-a biciuit cu gentuţa lui pe tipii din balonul de tenis (mă rog, şi eu i-aş fi biciuit în locul lui că prea îl întărâtau), s-a apucat să ''calling names'' de genul eşti un şarpe, eşti o bombă etc. M-am scuzat zicând că pentru el nu mi-a mai rămas timp de educaţie fiind al treilea şi toţi au râs. Am reţinut poanta, o mai fac.

Totuşi Iuliana mi-a spus marţi că Felix este mult mai cuminte şi ascultător decât era cu un an înainte. Mă bucur că vede şi altcineva asta.

Horica m-a întrebat cu ce să se îmbrace deseară la concert şi i-am răspuns, acum nu mai e nici un secret, cu costumul de pescuit, binenteles.

Încă ninge şi viscoleşte. Ce risipă inutilă de energie!


4 comentarii:

Ceska777 spunea...

Copiii tai sunt minunati! Iar replica cu educatia lui Felix pe spongi fiindca e nr 3 :-)))))
Eu oare ce "scuza" sa gasesc la nr.1? Felix e cel mai cool dintre frati, cred eu...
Si asa cum e ordinea in trio-ul lor mi se pare normal ca el si fratele mai mare sa vaneze dinozauri iar Kiti (so ladly like) sa ii fotografieze din jeep. A vazut de curand Jurasic Park? :-)
B a intrat intr-o faza (sunt curioasa daca e comuna?) in care arunca cu lucruri pe jos si ne cafteste. La Kiti banuiesc ca au fost totusi o exprimare a bucuriei, emotiei sau nerabdarii cele sapte palme dar B. iti trage 1-2 palme cand ti-e lumea mai draga: ii spui "ce baiat scump are mama" cand il pupacesti si drept raplica "jap-jap" ai obrajii in flacari....

MihaelaMaria spunea...

ha, ha, mi a placut aia cu jap jap si obrajii in flacari:)

da, copiii vad mereu jurassic park 1 2 si 3.

kiti e f delicata cand iti da palmute, da, de bucurie.

pai, fiind al treilea, am gasit o scuza buna, nu?

da, e o faza, important e cum il dirijezi sa n o mai faca, ce reactie aveti in fata palmelor lui.

MariaM spunea...

O sa retin si eu chestia cu nr ..x.. (ultimul) .La mine x=4 asa ca o sa fie si mai credibil.Abia astept reactia celorlalti.
Nu stiu cum retii toate raspunsurile lor dar merita.Eu mi-am pierdut de mult un numar insemnat din conexiuni cred, pentru ca pana seara uit si ceea ce am spus eu darmite ei.

MihaelaMaria spunea...

corect, maria, cu 4 n-ai treaba, o sa tina! si in legatura cu pierderea conexiunilor...de aia scriu aici, ca sa nu uit! in plus, nici eu nu sunt sigura ca scriu tot ce as vrea, ce uit pana seara, uitat ramane:)!