joi, 30 iunie 2011

Comportament alarmant. Adica sonor.

 Cu un tranzit intestinal sănătos, regulat şi precis precum tramvaiul din Praga, Felix are calitate de ceas deşteptător aşa cum am mai povestit şi în trecut, iar, tot la fel precum tramvaiul din Praga, deşteptarea pe care mi-o dă piticul-pisică se face neîntrerupt fie vară, fie iarnă, fie zi de şcoală sau vacanţă şi este o deşteptare sănătoasă, regulată şi precisă precum tranzitul intestinal al lui Felix, adică una care se produce la ora exactă a dimineţii şi anume şase şi treizeci de minute, punct. Până de curând alarma băieţelului suna astfel: 'maaami, am făcut caca şi sunt gaaata!'. Dar, deoarece alarma trebuie să mă ducă în baie să îi opresc strigarea şi s-a mai întâmplat să ajung năucă de somn acolo unde Felix m-a mai ţinut câteva minute ca să îşi termine treaba pentru că a interpretat greşit semnalul primit de corpul său, mă asigur înainte de a coborî leneş din pat că băiatul chiar este sigur de faptul că e gata. De aceea noua sonerie de la şase treizeci a dimineţii s-a transformat în cântarea: 'maaami, am făcut caca şi sunt gaaata şi sunt siiigur!'. Sunt de acord cu alarmele care sună neapărat, sună răsunător şi sună explicit. 
 
  
 
 Poartă o pereche de blugi negri, strânşi pe picioare şi pe fund, este încălţată în nişte tenişi decupaţi să sugereze nişte balerini mai grosolani, în partea superioară a corpului are un tricou movuliu lejer şi o haină subţire trei sferturi, tot mov, închisă deasupra taliei cu doi nasturi îmbrăcaţi în materialul hainei şi îşi poartă părul prins în mai multe cuibuşoare răspândite pe tot capul cu păr şi legate cu elastice multicolore. Duce un zâmbet şugubăţ, dar cu o uşoară tentă imprevizibilă pe faţă şi merge dezlânat şi dezinhibat, fără urmă de cochetărie, în faţa fraţilor şi a mamei ei. Priveşte insistent şi frapant către două fetişcane blonde, genul aspirante timid la statutul de piţipoance, ce se întâmplă să treacă pe lângă ea, iar privirea ei le face circumspecte pe tinerele dichisite excesiv şi globalizat. Kiti le aruncă un zâmbet candid, pun pariu că fetele îl interpretează ca pe un zâmbet ameninţător, altfel nu îmi explic fâstâceala lor. Adevărul e că tinerele nu au de unde să ştie că fata cu mers prea apăsat şi limbaj al trupului prea libertin este în fond foarte delicată, iar pe noi, ăştialalţi din urma fetei, care îi cunoaştem comportamentele contradictorii şi surprinzătoare, Kiti ne distrează de fiecare dată cu ciudăţeniile ei. Şi, ca de fiecare dată când se râde de ea, Kiti intră aproape autoironic în horă. Ceea ce îmi doresc întotdeauna şi de la mine. 
 
 
 De la serbare. Papagal, pisică, albină, urs, maimuţă şi alte animale. Dansuri latino. Muzica din Rio. Aplauze şi multe poze. Ca tot omu', părinte de gradinitar. Uitat să spun că pisica are costum creat şi cusut de subsemnata. Din seria ce mai coase mami.

















Niciun comentariu: