8 ani şi încă aşa o figură scumpă de copil? Da, se poate şi e şi de la dinţi. Sau de la lipsa dinţilor permanenţi. Horica. La 8 ani se pregătea să intre în clasa a treia ca fost preşedinte al clasei şi fără nici o speranţă, mă îndoiesc că ar fi existat aşa ceva, de a fi reales în aceeaşi funcţie. Nu poţi să mai ai pretenţii din moment ce nu ai avut nici măcar o dată iniţiativa de a şterge tabla, i-a spus învăţătoarea înaintea noilor alegeri prezidenţiale iar Horica a predat simbolic onoarea, la fel de simbolică, de a fi preşedinte de clasă, fără nici un suspin. Poate unul mic, totuşi, din frustrarea de a nu fi fost un preşedinte pe deplin competent.
Şi fiindcă tot ne aflăm într-o clasă de şcoală, aflati ca am încurcat uşor borcanele cu ocazia cadourilor profesorilor de sărbătoarea Crăciunului. Nemulţumită fiind de o comunicare deficitară, practic o lipsă de comunicare între părinţii copiilor din clasa lui Horica dar mai ales de iniţiativa extravagantă de a strânge câte 100 de ron de copil pentru a cumpăra cadouri pentru toţi profesorii de la clasă, am refuzat iniţial să participăm la această chetă, mai apoi revenind asupra deciziei şi trimiţând o sumă mai mică de bani (practica permisa) prin Horica la şcoală, în termenul comunicat prin sms de un grup de părinţi. Din păcate, părinţii s-au grăbit cu cumpărarea cadourilor dar mai ales cu oferirea lor, astfel încât astăzi, când Horica a dus banii, aceştia au fost deja de prisos. Nu cred că e chiar o tragedie însă tare mi-a părut rău de Horica pentru că mi-a zis că s-a simţit tare straniu când doamna diriginte i-a citit mulţumindu-le pe toţi copiii semnaţi pe felicitare , acolo unde Horica nu şi-a găsit vreun loc. L-am consolat şi i-am promis, dacă aşa îşi va dori, că îi vom alege împreună un dar frumos doamnei diriginte numai din partea lui.
Data de 15 decembrie sau Horica la 8 ani:
*Calendarul pentru Crăciun va avea 24 de pagini corespunzând primelor 24 de zile ale lui decembrie şi, pentru că 24=11+9+4, unde 11, 9 şi 4 reprezintă vârstele copiilor noştri, paginile calendarului vor ilustra printr-o fotografie toate vârstele fiecărui copil, de la 1 an şi până la vârsta actuală, şi vor fi înşiruite în ordinea în care s-au întâmplat aniversările lor. Pentru că Horia este primul născut, 1 decembrie=poza lui Horia la 1 an. Următoarea aniversare din familia'mica' a fost tot a lui Horia, deci 2 decembrie=poza lui Horia la 2 ani. A urmat aniversarea de 1 an a lui Kiti , adică 3 decembrie=poza lui Kiti la 1 an şi aşa mai departe.
4 comentarii:
A citit numele copiilor? Chiar aici s-a ajuns?
Vroiam sa va spun ca citesc cu mare placere ceea ce postati si ma bucur de fiecare lucru bun.
Sarbatori fericite, Dumnezeu sa va ajute si sa va inspire in luarea deciziilor.
multumesc, 'anonim', pt vorbele bune. in legatura cu practica asta, parintii sunt deseori nerezonabili cu aceste chete dar mai ales cu valoarea lor. eu cred ca se pot alege cu grija si daruri mai putin costisitoare dar totodata frumoase si cu suflet si mi se pare ca acestea sunt de dorit intr o scoala. eu stiu ca profesorii nu au bani insa darurile noastre , oricum, nu le va creste bugetul, ba pot fi uneori umilitoare. asta suntem.
ufff, ce urat! :( Urat din partea celor care au scris felicitarea, dar si mai urat din partea dirigintei care trebuia sa stie mai bine ce impact va avea gestul ei asupra celor mici.... Sau poate tocmai asta a urmarit: sa ii faca sa aduca individual cadouri.
Urat! Tare urat!
uite,eu la asta nu m m gandit, ca diriginta ar fi citit intentionat numele copiilor, poate a vrut doar sa le multumeasca personal ? oricum, cred ca si cei care au scris felicitarea au fost marlani mai ales ca noi n am lipsit niciodata de la nici o dare sau fond al clasei, spre deosebire de altii. mi se pare insa, cum am mai scris, ca se intinde coarda daca s a ajuns deja la 100 ron si asta a fost principalul argument impotriva participarii noastre la cadoul colectiv.
Trimiteți un comentariu