vineri, 18 septembrie 2009

Drumuri

Astăzi nu mi-a mai plăcut în Bucureşti! Am căutat librăriile de pe Magheru dar ca să ajung acolo am avut de trecut munţii. De data asta greul şi urâtul mi-au apărut sub forma deja faimoaselor maşini parcate până-n ziduri astfel încât doar de te-ai strecura cu trup firav ai încăpea pe trotoarul minuscul; apoi de sub piatra scoasă din drum şi din gropile cu traiectorii neaşteptate ale străduţelor odată elegante praful ancestral cu miros dezgustător de urină aproape te cuprinde de nu găseşti grabnic calea spre vreo piaţetă.

Având de parcurs mai multe sute de m pe jos sunt nevoită să îmi duc puiuţul în cărucior, de nu, voi fi cu siguranţă obligată să îl car la un moment dat. Ceea ce e exclus acum şi aici. În atari condiţii căruciorul meu lăudat îmi este deopotrivă prieten şi povară.

Mi-ar plăcea să nu mai circule nici picior de maşină prin centrul bietului Bucureşti. Oricum sens nu are să o facă. Distanţele sunt mici, ele se pot parcurge cu uşurinţă altfel decât cu maşina dar ştiu că lucrurile nu sunt aşa de simple. Cert este că nu este deloc prietenos cu pietonii, nici măcar acum, de ziua lui. Astăzi nu mi-a plăcut în Bucureşti!

2 comentarii:

luminitza spunea...

ah, azi a fost ziua bucurestiului?habar n-am avut!si eu sunt o persoana care iubeste bucurestiul, asa ca-mi notez ziua asta in calendar!ma gandesc pe vremuri i se spunea micul paris!cum ar fi sa se spuna orasului unde stau marele bucuresti:-)))))))
gandeste-te ca vine vacanta si te razbuni cu o cura de aer curat pe undeva prin natura,gasesti tu!

MihaelaMaria spunea...

de fapt nu stiu exact care este data de nastere a orasului. stiu ca zilele Bucurestiului se tin pe parcursul a noua zile cu tot felul de manifestari cultural-artistice. iesim si noi putin in w/e prin vreun parc sa ne delectam eventual daca va fi cazul.