luni, 17 august 2009

Vacanţa noastră: prima săptămână. La mare

Acasă, din nou acasă suntem după două săptămâni. Mulţi km pe şosele cu maşina am parcurs, aşa cum ne place nouă. Anul ăsta maşina a fost condusă de tati în ritmurile fermecătoare şi atât de diferite ale lui Bob Dylan. Daţi clic aici de vreţi să faceţi ce îl îndemna Felix mereu pe Horică să facă la fiecare prime acorduri de melodie: "Hoia, dă din cap!". Sau daţi clic aici de vreţi să plângeţi de atâta frumuseţe. Sau aici pentru un electric blues celebru.

Scuze, n-am putut să trec peste, doar muzica asta a făcut parte din vacanţa noastră.

Am revăzut Marea Neagră bucuroşi, unii dintre noi. Am făcut cunoştinţă cu ea timizi, alţii dintre noi:


Am regăsit bucuria dimineţilor devreme la malul mării şi ne-am reamintit de faţa prietenoasă a soarelui:

Am jucat şi ne-am jucat pe terenul de tenis, de data asta un teren alintat de briza mării. Kiti aproape că s-a identificat cu terenul:

Iar Horică ne-a zâmbit (şi) de la înălţime:

Am scris aici despre puterea mării asupra lui Kiti. Aici, scrutând apele jucăuşe:

Obosiţi, relaxaţi, într-o poziţie care mă topeşte de emoţie:Mai ales când soricelul este satelitul fraţilor săi:Apoi am găsit o dupăamiază pentru plimbare în grădina botanică şi prin castelul Reginei Maria de la Balcic. E un loc frumos, plin de delicateţe:


Şi un loc întins, chiar şi Felix a remarcat în faţa acestui vas de înălţimea unui băieţel: "ce balcică imensă!":


Şi ca să nu-mi pară incompletă vacanţa de la mare, am dat o fugă şi la Varna, pentru o seară târzie de jazz, în curtea muzeului de arheologie. Cu copiii, binenteles:

7 comentarii:

alina spunea...

Mi-nu-nat! :)

cris spunea...

cat de faina ii poza cu Kiti si Horica....ce flexata sta asta mica:)) f faina vacanta:*:*

MihaelaMaria spunea...

multumesc, ma bucur ca iti place!

Ileana A. spunea...

si noi am fost la Balcic aacum 2 ani, a fost frumos :)

mai, ce drag imi e de Kiti cand o vad langa Horia. daca as face o poza cu Maria si Damian, ai vedea o fetita care rade rautacios, cu mana infipta in chica lui frati-su, si un baiat incruntat si tipand ceva :((

MihaelaMaria spunea...

hihihi, se mai intampla si la noi insa intotdeauna de la horia la kiti. e buna ca o painica proaspata kiti:). ai vazut ca si mie imi place sa i vad plini de tandrete.

mi ar placea sa i vad pe maria si damian intr-o ipostaza ca cea descrisa de tine, cred ca-s tare scumpi. si, ca am acum ocazia, pupa Maria pt acu' trei zile!

Laura spunea...

ce mari si frumosi copii ai! din cauza ca ii vad rar, ii vad mai bine:)
"bunicuta" din hungary

MihaelaMaria spunea...

multumesc, multumesc, bunicuto! mai vino si tu pe la noi din cand in cand, daca iti muti casuta din padurea maghiara cine stie cand mai trecem pe la voi!?