marți, 26 august 2008

In parc

In jocul sau preferat, "Horia, the explorer", a aparut un nou personaj. Este unul intrupat de noul sau prieten cel mai bun, M. Actiunea se petrece in era jurasica, acum sub forma spatiului de joaca al unui parc bucurestean dintr-o perioada "ceva" mai recenta. Si este un joc inspirat astazi de filmele lui Steven Spielberg, Jurassic Park. Jocul este acelasi clasic cu rai si buni. Iar astazi H si M nu mai sunt dinozauri atacati de rai ci sunt exploratori.

Intru in parc si ii vad imediat din departare pe cei doi "exploratori". Sunt doua siluete destul de inalte in multimea de bebelusi si toddleri din parc. Care alearga din tufis in tufis, dupa copaci, prin iarba. Kiti si F sunt si ei cu mine. F il vede pe H si alearga inspre el. Kiti merge senina mai departe tinandu-ma de mana. Mult mai tentanta i se pare iarba de la marginea aleii si o priveste cu jind.

Ajungem si noi doua in sfarsit la baieti. Intre timp "Horia, the explorer" a capatat trei personaje. A primit si urechila un rol, desi destul de secundar, e un fel de ajutor de "serif". Bun si ala, F pare extrem de multumit si mandru. H i-o prezinta pe Kiti lui M: "ea e sora mea, Kiti!". "E draguta", crede M. Kiti insa nici nu-l vede pe M pentru ca a scapat in iarba. Cu hotarare smulge un smoc de iarba din care isi alege un fir gros si sanatos si cu multa pofta incepe sa-l mestece. M il intreaba pe H de ce mananca Kiti plante. "Asa e ea, mananca plante verzi, e ierbivora, stii, ti-am spus ca are problemuta aia mica! Dar sa zicem ca Kiti e un parasaurolophus (dinozaur ierbivor) si sa intre si ea in joc, vrei?", raspunde H. "Da, sigur!", spune M.

Acum am ragaz sa stau cu parasaurolophusul pe o banca si sa incerc sa il momesc cu ceva ierburi ca sa il determin sa zica "da-mi" in timp ce cei doi exploratori si cu ajutorul lor cel urecheat se rotesc in jurul nostru aparandu-ne de rai. Sunt adorabili in jocul lor lipsit de orice prejudecata.

Niciun comentariu: