marți, 25 decembrie 2012

Bucurie!


Felix: când vine Moș Crăciun?, vine cam peste o oră, jucați-vă liniștiți până atunci, haideți cu mine să aranjăm camera, să îi pregătim scrisoarea de sub brad, să pornim colindele, lui Moș Crăciun îi plac tare mult colindele, dar de ce e Crăciunul Crăciun în fiecare an?, e ziua în care s-a născut Isus Cristos, dar el mai trăiește?, nu, dar a fost un om foarte înțelept și bun și cu fiecare colind, noi ne amintim de el, de ziua în care s-a născut, da, mie îmi place foarte mult ziua asta, a trecut o oră?

Horica: abia aștept să vină Mosu', oare ce-mi aduce? Îmi aruncă o ocheadă, zâmbind șmecherește, de parcă n-ar ști. Intru în jocul lui, nu știu, sper că a ajuns scrisoarea ta la el, știi bine că noi am fost împreună toată săptămâna, așadar nu am avut cum să fi ajuns acolo. Știi, de fapt te-am păcălit tot timpul ăsta, îmi pare rău, Moș Crăciun există! Se uită la mine și râde, haide, măi mami, magia s-a dus atunci când a venit deșteptul ăla costumat și l-am recunoscut! Și-a amintit acum de acel Crăciun în care magia s-a spulberat deodată, brutal, lăsându-l neconsolat, în tristețe, cum să fie ăsta Moș Crăciun când se vede de la o sută de metri că e un vecin costumat? Și ce barbă de plastic mai e și aia, atât de urâtă și nesănătoasă?

Kiti: Crăciun, Moș Crăciun, ce atâta Crăciun, Moș Crăciun? Știu de Moș Crăciun încă de pe când îmi întindeau fetele cartonașele cu poze și desene în față și mă puneau să îl identific în ele pe omul bicolor. Atâta vreme cât e veselie în jurul meu și mai sunt și cornulețele ale minunate, e perfect de Crăciun, să mergem să îl întâmpinăm!


Ajunul Crăciunului s-a transformat în Crăciun, pregătindu-ne pentru veselie, seninătate, liniște, poveste. Să avem cu toții o sărbătoare magică și luminoasă!




Un comentariu:

Stanuta spunea...

Craciun frumos pentru fiecare, iar tie, mami cea inteleapta si copilaroasa, iti doresc bucurie si sanatate, sa ai timp si putere pentru toate!

Stanuta, Galati