sâmbătă, 5 februarie 2011

In slalom in jos pe-o camila

Diminetile de vacanta de iarna sunt pentru schi desi as zice mai degraba ca schiul in vacanta este pentru diminetile lungi ale zilelor. In rest, program de leneveala, activa totusi, in sensul ca pregatirile pentru plimbarile dupaamiezelor tarzii sunt nesupuse strictetii orare cu care ne obisnuim vrand-nevrand in afara vacantelor si deasemenea program liber ales, asa ca-n patinaj artistic, sau sezatori in jurul mesei lungi care ne tine pe toti zece, astia ce ne-am strans ca-n fiecare dintre ultimii sapte ani trecuti.

Piticului ii sade bine echipat in clapari, schiuri si casca pe cap asa cum dealtfel se intampla cu toti piticii aflati in situatii similare si ca atare il echipam astfel zilnic timp de una-doua ore, atunci cand eu, a lui mamica, decid sa ii las pe Horica cu al lui tati in varf de munte si sa cobor in alunecare vioaie la gandul reintalnirii cu copilul mic, acesta nerabdator la randul sau din acelasi motiv cu al vioiciunii mele din randul de mai sus, adica al reintalnirii. Deasemenea imi potrivesc un pas alergator alert la coborare, in ciuda oboselii resimtita in primul rand de membrele inferioare, si ca urmare a dorintei de a ii revedea caputul de ursulet lui Kiti, caput acoperit trei sferturi de gluga lucitoare a hainei ei 'de schi'. 'De schi' e doar o vorba, o alta vorba s-ar potrivi mai bine si anume 'de zapada' in cazul fetitei dragi si bune lipita zi lumina de bunicii ei si mai ales de bunicul ei caci zi intuneric Kiti sta lipita de mine in patul mare de imprumut ce il mai impartim si cu Felix. Apoi, ca efectul de eliminare a grasimilor excedentare sa fie vizibil dar in primul rand ca piticul nostru sa se bucure de alunecarea cu schiurile, il iau cu mine pentru inca patru (numar ales aleator sau nu de Felix) coborari pe partia usoara de la baza si asta e inca un prilej fericit pentru mine de a ii asculta si a ma incanta cu nascocelile lui nemaipomenite pe care mi le serveste, multumesc dragule, atat la urcarea cu babyliftul cat si in timpul coborarii in slalom pe partie, nascoceli de genul 'mami,stii ca Spotu dinozaur cand a urcat cu babyliftul n-a cazut niciodata', la urcare sau 'mami, noi acum inotam in spatele unor camile', la coborare.

Intre timp ajung si cei doi lasati in varf de munte la baza de schi si baza de familie iar Horica alearga ca disperatul sa prinda cat mai multe coborari pe aceeasi minipista de poveste inainte sa plecam spre casa, ocazie cu care il localizez frecvent in cele mai nesimetrice pozitii fata de mine si fratele lui, cand in acelasi sens cu noi, cand invers, cand in fata noastra, cand in spate, cand chiar pe acelasi suport ce ne trage sus, la start. Si tot intre timp, Kiti se plimba cu bunicii pe margine si mai scapa din cand in cand cu mana in zapada pe care o duce asa cum aproape toti am facut-o macar o data la gurita pentru degustare sau hidratare.



















part

4 comentarii:

@ndreea spunea...

Hey, gata cu vacanta! Succes la scoala & gradinita!
Minunat povestit! Parca (,) coboram si eu cu voi pe camila!

MihaelaMaria spunea...

Andreea, nu e gata vacanta,ne am luat o sapt si din scoala fiindca are tati treaba la salzburg luni;) multamim oricum, avem nevoie de urari sambata viitoare la olimpiada de mate

@ndreea spunea...

Eeee, atunci minunat! Vacanta placuta in continuare! (Pentru inca o saptamana va invidiez!)

MihaelaMaria spunea...

Multumim