marți, 14 septembrie 2010

Bomba din magazinul de ciorapi colorati

E în pielea goală înainte de duş: 'mi-e frig, nu vezi că am piele de oiţă?'.

Povesteşte: 'Pepi a plecat în concediu departe, în America, cu metroul. Şi când mergea el aşa, ce să vezi, pe câmp a întâlnit o bombă atomică foarte periculoasă fiindcă era extrem de ascuţită.' Mă amuză, ba mai mult, dar îi explic, bombele atomice sunt arme care fac foarte mult rău oamenilor şi locurilor în care ei trăiesc. Atunci Felix, impresionat, schimbă povestea: 'ha, ha, de fapt nu era o bombă atomică adevărată ci era una din plastic, de jucărie, aşa de mică', arătându-mi cu degetul mare şi cel arătător de la o mână cât de mică jucăria era.

Horica recunoaşte ruşinat,'mami, am pierdut florile pentru doamna dirigintă'. Mă uit la el nedumerită, cum poate cineva să piardă în două ore de dirigenţie din prima zi de şcoală un ditamai buchetul de flori? Totuşi mă asigură,'dar stai liniştită pentru că am pupat-o de două ori!'. Mă pufneşte râsul imaginându-mi copiii făcând coadă la catedră cu buchetele de flori în mână aşteptându-şi rândul fiecare pentru a le oferi dirigintei şi pe Horica printre ei, fără flori dar cu doi pupici în vârful buzelor. Buni şi ăia! La cină, tati cu nasul lui de detectiv a descoperit cum s-au pierdut florile. Horica, cu buchetul în mână, a fost rugat (mă rog, solicitat) de o învăţătoare să o ajute să-şi ducă zecile de buchete de flori în cancelarie. Banuiţi unde a rămas buchetul lui Horia.

Kiti a început şcoala. Aceeaşi şcoală că multe variante nu avem dar cu un program redus la 3 zile pe săptămână. Am anunţat-o de vineri pe diriginta clasei că venim. Luni la 9, când erau aşteptaţi toţi copiii la şcoală şi când am sosit şi noi, în clasa lui Kiti lipsea o băncuţă. Când ne-au văzut, au lipit încă o băncuţă de celelalte cinci. La plecare, Alina a întrebat-o politicos pe dirigintă când să mai vină Kiti. Răspunsul a venit pe nerăsuflate: vineri. Hmmm.

Kiti poartă ciorapi lungi coloraţi pe sub rochite şi fustiţe. Astăzi, în ciorapii ei roz şi cu tricoul tot roz, Felix a vrut să o mănânce, 'mmm, ce bombonică uriaşă!'. După amiază, spre casă, am oprit la magazinul de ciorapi coloraţi ca să înlocuim perechea de bombonică, ruptă în parc accidental. În timp ce am solicitat domnişoarei ce vindea acolo să caute să afle dacă mai putem beneficia de promoţia cu o pereche gratis la două cumpărate, am fost nevoită să 'dansez' în ritmul alert impus de Kiti ca să îi opresc mâinile neliniştite ce ajungeau neîncetat şi apucau necontrolat câte un ciorap, din raft în raft, mâini prelungite generos de două braţe lungi şi subţiri. Şi pentru că tot ce atingeau aceste două mânuţe obraznice se lipea de ele, am produs un mic haos în încăpere, cu ciorapi căzuţi pe podea, fetiţă agitată de un joc neobişnuit şi mamă disperată să oprească cumva amiabil nebunia. A încetat oricum de la sine când am achitat cele două perechi de ciorapi şi am părăsit magazinul cu trei perechi de ciorapi coloraţi în pungă, un copil dormind în cărucior, obosit de atâta grădiniţă şi o fetiţă râzând mulţumită.

Felix şi-a dat ciorapii jos, am sesizat şi i-am spus că e destul de rece să umble desculţ. S-a oprit, s-a aşezat pe parchet şi mi-a răspuns că nu umblă desculţ ci că s-a descălţat doar ca să îşi numere degetele de la picioare. Încă le numără în două limbi. Are zece în română şi opt în engleză.

10 comentarii:

Lada cu minuni spunea...

Vai, Mihaela, mi-au disparut nodurile din stomac si durerile din frunte, amuzandu-ma de minunatiile tale de copii.
Spor lui Felix la numarat degetele (in engleza)!
Pupici voua!

Lada cu minuni spunea...

A, intamplarea cu Kiti mi-a facut sa-mi amintesc de Flavia, micuta, care voia sa traga de ciorapeii si sosetutele, frumos insiruite. Noi am nimerit o vanzatoare draguta care-mi zicea sa o las, ca le va aranja ea :)

Mamiţuni spunea...

Faina asta cu numaratoarea care da rezultate diferite, in functie de limba!! :)

MihaelaMaria spunea...

aurelia, ma bucur ca ai uitat din dureri macar putin:)! da, da, spor la numarat lui felix, macar sa i iasa in plus:). si vanzatoarea noastra a fost foarte draguta, a insistat ca nu e nici o problema. vorbeam amandoua ardeleneste, poate de-aia:)

mamituni, normal ca da diferit, in definitiv unu plus unu nu fac doi intotdeauna. poate in engleza lui felix, degetul mare plus degetul mic da un deget mijlociu:)

alina spunea...

ce de aventuri ... ! :)
iar Felix e campion cu asa numaratori, fara indoiala! cum mai este cu gradinita?

Anonim spunea...

Si eu as face la fel intr-un magazin de ciorapei colorati!!!!
Mult succes la scoala Kiti!!!!!!!
Bravo Felix, azi 8, maine 10....si poimaine...cine stie?? !!!!

Ceska777 spunea...

Si leii si pisicuta mi-s dragi! Dar parca mai mult Felix! Poate fiindca e de varsta apropiata cu gaza? Mai ales cand citesc ce povesteste el nu mi se mai pare anormal cum turuie gaza mea si cum le amesteca si ce scenarii ies...
O toamna scolareasca frumoasa va doresc! Si gradinareasca!
PS S-a acomodat Felix? Sta doar la program scurt?

MihaelaMaria spunea...

alina, pai da, o multime de aventuri, unele reale, altele imaginare...oricum, incantatoare pt parintii autorilor lor.
la gradi, felix merge in plansete, apoi participa voios la activitati cu mici pauze de smiorcaieli si cu veselie maxima la revederea cu mama lui. so, inca nu s a oprit din plans.

zumzi, multumesc pt dragalasenie, ar fi de-a dreptul exciting pt kiti, cred, sa arunce ciorapei colorati impreuna cu alti amatori.sunt sigura ca felix s-ar inscrie negresit pe lista de asteptare:)) multumesc si pt kiti,sa speram ca ne lasa astia dela scoala in pace sane vedem de treaba si nu ne mai preseaza ca anu trecut.

ceska, ai vazut ce povesti fantastice nascocesc copiii? ma bucur pt tine si imbratisam cu drag gaza! multumim pt urari,cat despre felix am scris maisus,e inca in adaptare:(

Sabina Ulubeanu spunea...

stii cum e in occient, sunt tarcurile alea mari e metal cu mii de sosete colorate inauntru, acolo de Kiti:)

MihaelaMaria spunea...

hihi, da, sunt sigura ca i-ar placea sa le rascoleasca nitel.

ai venit acasa?