sâmbătă, 28 februarie 2009

Pantofii mei de "dude"

Nu il prea intereseaza hainele, ce-i cumpara mama e foarte bun si frumos. Are totusi preferinte pentru culoarea albastra si cea verde.
Nu intelege cochetaria. Nu inca. Ba chiar o detesta si deaceea il superi daca ii spui, chiar cu drag, "teenager".

Are totusi o slabiciune care tine de cochetarie: Pantofii de "dude"(a se citi diud).

Sunt mari (bine, contribuie la marimea impresionanta si faptul ca mama lui i-a ales cu 2-3 numere mai mari) pe trei dimensiuni: lungime, latime si inaltime. Lungimea e mare ca mama are o problema: nu poate in ruptul capului sa cumpere copiilor haine si incaltaminte pe masura purtatorului. Ele vor fi intotdeauna cu 2-3 numere mai mari. (E adevarat ca exista si exceptii de la regula asta: daca mamei ii pica cu tronc o anumita piesa vestimentara, regula cu 2-3 numere mai mari dispare ca-n ceata si ea, mama, poate achizitiona un articol chiar mai mic cu 2-3 numere!!! Fiind doar o exceptie, se intampla, din fericire, totusi rar.)

Sa revin la pantofii de "dude". Latimea lor ii face sa semene cu doua mingiute identice dispuse de la varful degetelor de la picioare si pana la glezna. Iar inaltimea este mare datorita talpii groase si pare chiar mai mare datorita culorii sale albe.

Deci acesti pantofi rotunzi imbraca copilul aproape pana la gat. Iar daca acesta, purtatorul, mai este si slabut imaginea sigur aduce un zambet pe fata observatorului. Dar n-ai ce face, copilul adora "duzii" si de-asta asteapta cu nerabdare primavara ca sa-i poarte si pe-afara.

Pantofii de "dude" au si instructiuni de folosire: a nu se incerca a epata privitorii/admiratorii. Pericol de impiedicare. Deci pericol de obtinere a unui efect contrar celui asteptat.

...

A cam venit primavara. Bine-ai venit!
Horia si-a scos duzii la plimbare la scoala.

"Ce-au spus copiii cand te-au vazut cu duzii?"
"Hmmm, nimic!", zice el.

"Iti pare rau?"
"Nu, sunt super duzii mei!"

Ii plac pur si simplu. Sunt pantofii lui de "dude".

3 comentarii:

Ceska777 spunea...

Vrem o poza cu "duzii"! :-)

MihaelaMaria spunea...

o sa...

Ceska777 spunea...

Ne-am lamurit ... :-)