joi, 18 iulie 2013

Spoturi din zi

Ziua frumoasă se vede drept în fața ochilor deschiși oricând după răsăritul soarelui, nici un milimetru nu îți schimba traiectoria firească a privirii, nu că n-ar mai încăpea minunăție de răsărit în fața ochilor altfel, dar fiindcă nu este nevoie, așadar clipește de două-trei ori din pleoapele tale leneșe, ca să îndepărtezi și călcâiul visului pe care tocmai l-ai visat, căci te-ai obișnuit să visezi diminețile și, ca în orice obișnuință, aceasta vine cu chef și gust bun, apoi clipește în continuare tot mai vioi, ca să te asortezi cu vioiciunea reflexiei roșii a draperiilor din camera lui Kiti în lumina soarelui prietenos, mai lasă-ți încă un mic răgaz pentru o visare conștientă cu ochii deschiși și spune-ți bună dimineața!


Din părțile bune ale online-ului. Împrietenește-te cu copilul tău adolescent pe facebook și, în ciuda protestelor acestuia împotriva încălcării dreptului său la secrete față de părinți, vei observa că, în timp, veți deveni prieteni mai apropiați, zice un studiu optimist de pe internet. Adaug: împrietenește-te cu el pe facebook și veți lega o prietenie mai trainică, doar dacă nu dezvolți o obsesie din a-l controla.
 
 
 
Puncte de vedere corecte, dar contrare. I-a acoperit un ochi cu palma și i-a cerut să îi citească literele de pe rândul de sus. Le-a citit cu o mică eroare, 'ei, 'P'?', a zis doctorița tânără și veselă, 'aaaa, 'B'', a rectificat Felix în grabă, apoi a mai schimbat de câteva ori imaginile cu litere și cifre din ce în ce mai mici și a schimbat și ochiul de acoperit, păstrând totuși aceeași palmă pentru acțiunea respectivă, numai că băiatul a părut că nu mai vede atât de bine încât să își permită să zică ceva, așadar n-a mai zis nimic. Liniște la acea imagine, liniște și la următoarea. 'Citeste rândul al doilea, sunt cifre', a oferit doamna doctor un ajutor, însă copilul, nimic, mut, stană de piatră cu palmă pe ochi. Picăturile pentru ochi sunt usturătoare, iar în casa cu dioptrii la copii, cu toții cunoaștem durerea înțepătoare a picăturilor oftalmologice. 'Punem picături?' întreabă doctorul, 'sau...?', '7, 4, 9, 6, 2', citește instantaneu Felix cifrele, cu ochiul acoperit, 'are vedere 100%', ne mai zice doamna doctor, îi punem picături altă dată, când devine un băiețel de șapte ani, e bine, Felix? E bine!

Mai târziu, acasă, Felix, îmbufnat: n-am mai vrut să răspund, pentru că mi se pare stupid să îmi ceară să citesc, dar să îmi  acopere ochii! Simplu.




Niciun comentariu: