miercuri, 20 iunie 2012

Inspirații. Expirații.

Canicula. Adevăratul test de fidelitate pentru iubitorii verii. Punctul culminant pasional al atracției Pământului pentru Soarele lui. Extrem, intens, un capăt de curbă, cine îi rezistă cu sufletul deschis, primește binecuvântarea iubirii sale, seninătate și bucurie, cine este copleșit de atâta patimă, își simte iubirea ca ură, ca pe un război al sufletului. Să primim ziua caniculară cu simplitate, fructe proaspete și apă din belșug. Să ne încredem în iubirea ce o purtăm zilelor tihnite și strălucitoare de vară și să pășim în ea, în ziua caniculară, cu respect și înțelegere pentru energia termică excesivă a Pământului nostru încercat de pasiunile sale ciclice străvechi. Să nu uităm că bucuria vieții stă în cele mai mărunte și mai firești lucruri și gesturi ale lumii, iar acestea sunt cele care ne înlesnesc respirațiile cele mai complicate. De exemplu, respirațiile din timpul caniculei.

2 comentarii:

Ceska777 spunea...

Frumoasa oda caniculei! Eu de exemplu nu suport canicula dar nici focul in soba care duduie. Undeva pe la mijloc e bine.......... pentru mine.

MihaelaMaria spunea...

haha, oda, de fapt ma gandeam cum sa suportam mai usor temperaturile mari si am ajuns la concluzia ca solutia este umilinta. e vremea ei, a caniculei, asadar, sa o respectam, a sa treaca mai usor:))