marți, 3 ianuarie 2012

A kind of magic

Vacanță fără numere iraționale sau de-astea, odată cu intrarea copiilor în școală, pare ceva irațional...adică ireal. Magia Crăciunului și a Anului Nou s-a împrăștiat împreună cu vechiul an, doar minunăția asta de soare primăvăratic și încă vacanța ne amintesc de ea. Și junghiul ce urcă din talpa mea dreaptă, mult prea neantrenată pentru dans sau, mai degrabă, pentru extensie înfumurată pe calapoade nenaturale. E timpul, așadar, pentru acomodare lină cu tematica de vacanță școlară și preșcolară, nu face rău pentru ascuțirea minții lenevite, din contră, mai ales fiindcă e lină. E timpul pentru a explica noțiuni ca 'a explicita module', cum e și vremea pentru a silabisi cuvânt după cuvânt, la cerere empatică a fratelui mai mic. Și cum descoperirile copiilor se fac cu patos și încântare, ecoul 'lecțiilor' nezorite de deadline-uri alienante este melodios și dulce ca sunetul delicat de harpă. Ceea ce mi-aș dori și de la lecțiile din timpul anului școlar. Dar să nu ne amărâm, mai bine să râdem, căci e vreme și pentru a râde, a râde la început de an sau măcar a zâmbi. Chiar și cu niște entități fantastice ca numerele iraționale în față.

4 comentarii:

Ceska777 spunea...

cand ajunge si gaza la numere irationale il trimit la tine ssa ii explici. Ori s-a nascut geniu matematic ori va avea talent literar fi-miu...ca sa isi faca temele fara ajutor.

MihaelaMaria spunea...

ha, ha, lasa ca nu tre sa fie geniu sa inteleaga cate ceva, dar, pe de alta parte, daca e, sa fie sanatos si creativ!:)

Lada cu minuni spunea...

Ma gandeam (in timp ce gateam :D) daca am sanse sa-mi amintesc cum se expliciteaza un modul. Notiunea nu imi e straina, dar nu e indeajuns. Daca nu si nu, apelam la tati ;)

MihaelaMaria spunea...

aurelia, e bine daca poti sa apelezi atat de aproape, de fapt, e cel mai bine! mai gandeste te sau mai bine las-o pe mai tarziu, acum nu ai vreme de asemenea ganduri. sau, din contra, asemenea ganduri sunt cele mai binevenite acum. Bafta!