luni, 14 noiembrie 2011

Sfârșit de săptămână cu căței



Am deschis usa de la intrare si am scos nasul in aerul rece, aproape inghetat de noiembrie, pretins decembrie. M-am intors din drum ca sa trag caciula si gluga mai adanc pe frunti de copii, capul preadolescentin neacoperit este vointa de neclintit, semn de nonsalanta si certitudine, pana la urma firesti, pentru varsta de douasprezece ani. Deodata, dinspre gard, din spatele unui ghiveci cu o tufa sanatoasa de conifer, au aparut, stingheri si adorabili, doi catei ca doi bulgarasi rotofei si moi, care ne priveau blajin si rugator si care ne-au transformat instantaneu senzatia neplacuta de frig in bucurie pura. Copiii au alergat catre ei, cateii nu s-au speriat, ba au inceput sa ne implore sa-i hranim cu miorlaiala lor de pui universali. In entuziasmul spontan general, am scos un iaurt din frigider, l-am amestecat cu o cana de lapte intr-un castronel sacrificat si l-am scos in fata usii, invatandu-l pe Horica sa ii aduca, pe rand, pe puisori si sa-i afunde cu boticurile lor caldute in castronel ca sa simta gust de lapte. Asta a si facut Horica, intr-o deplina fericire, doar a incercat de cateva saptamani sa ii atinga pe catei, dar nu l-am lasat sa o faca, acestia fiind mereu in preajma mamei lor. Si Felix a topait bucuros in jurul cateilor, alaturi de care au mai aparut alti doi din trupa de zece cati numarasem noi la un moment dat. Am completat laptele in castronul golit, cateii s-au saturat si au inceput joaca. Copiii si cateii au alergat, s-au zbenguit in curte, in chiote insufletite si hamaieli ascutite si caraghioase, care au smuls parintilor, adica noua, promisiune de a cumpara propriul caine in viitorul apropiat.

4 comentarii:

Ceska777 spunea...

Toti ai vostri? Copilul si catelul? Luky a fost eutanasiat la sfarsit de mai dar nu avem inca inima sa luam alt caine desi gaza si-ar dori. POate cand merge la scoala daca preia din sarcini: plimbat, hranit etc

MihaelaMaria spunea...

aa, nu! sunt maidanezi, ne au vizitat si i am acceptat pt o dupaamiaza. daca vor primi catel, va fi unul pt toti si toti pt unul:)

Anonim spunea...

ar fi pacat sa fie unul cumparat fata de un maidanez salvat :)

MihaelaMaria spunea...

Anonim, inteleg ideea, dar noi nu ne propunem sa cumparam neaparat un caine. Oricum avem ceva probleme cu faptul ca hranim doi caini de pe strada, dar nu putem sa le oferim si adapost.