marți, 15 noiembrie 2011

O zi


Deși l-am primit de la grădiniță cu ochiul stâng învinețit, Felix este vesel, mami, știi ce e haios?, erau chiar cei doi Tudori din clasa noastră care se luptau, atunci când eu am vrut să trec pe-acolo și am primit un pumn în ochi, ha, ha. Ha, ha, acum, pentru că după lovitură a fost îhî, îhî, normal, la cum arată, cred că a plâns ceva după. Intenționat, neintenționat, cine să știe, că doar nu educatoarele care, fete bune de altfel, nu au ochi suficient de mari pentru toți aproape (sau peste?) douăzeci de copii din grupă. Mici accidente se pot întâmpla, dar mici, iar un pumn în ochi în contextul 'luptei' de care ne zice copilul necesită mișcări relativ ample ale corpului, adică neapărat sesizabile. Of, of, o bilă neagră de la noi, adjudecat.

Lumina e intensă și limpede la noi, la țară, se propagă nestingherită prin aerul curat și rece al dimineții, Horica îl adulmecă cu nesaț, miroase incredibil de bine, zice vesel în astă zi senină și, chiar dacă sâmbătă participă la două concursuri, fiindcă așa vrea el, de matematică și de engleză, în această ordine, Horica râde fiindcă este mai ușor cu o teză pe anul ăsta calendaristic, ceea ce îi face bine la spirit. Ca atare, e dornic să termine de citit ultimele capitole ale Împăratului muștelor și mă roagă să îi găsim cartea împreună. Ha, se mai întâmplă să-și piardă cărțile prin casă, mai ales când contribuie și Kiti la asta.

N-am găsit cartea lui Horica, am găsit totuși vreo câteva agrafe pierdute de-ale lui Kiti în cutia goală de foste vitamine, în care Felix a strâns diverse obiecte mici, drăgălașe și imposibil de asociat între ele după criterii rezonabile, altele decât acela de a fi mici. Mă bucur, părul lui Kiti începuse să le ceară de curând, în plus, cu cât mai multe și mai variate, cu atât mai bine, deoarece, în garderoba fetiței, agrafele și ciorapii nu sunt niciodată excedentare, primele, pentru că se aruncă din păr la un moment dat după purtare, celelalte obiecte, pentru că se rup cu ușurință.

Bună dimineața!

2 comentarii:

Mamiţuni spunea...

Ochi vanat?
Saracul Felix!
Sper sa-i treaca repede.
Eu am luat joia trecuta de la gradinita un mic rinocer. (la contactul meclei cu gresia, ies cucuie...). Macar Mutunau si-o facuse singur...

MihaelaMaria spunea...

incepe sa ii treaca, dar s a complicat ulterior, acxum e sub tratament antibiotic:( ah, o prietena imi scria pe fb ca toata lumea se asteapta sa iertam si sa inchidem ochii la micile nereguli de peste tot, dar asta nu duce decat la deteriorarea tuturor lucrurilor, la scaderea standardelor si acceptare si resemnare. tocmai de aceea, si noi suntem intr o gradinita care chiar pare ca vrea sa aiba calitate ridicata, am tinut sa vorbesc despre intamplare cu directiunea de mai multe ori, chiar daca mici accidente se mai intampla. in principiu, mici ameliorari ale situatiei se pot face mereu.