joi, 9 iunie 2011

Nişe

 Există oameni pe Pământ, nu mă corectaţi, există oameni şi pe planeta dinozaurilor, care au picioare de nişă. Prea mici, prea mari, prea subţiri, prea late, cu al doilea deget prea lung, cu noduri osoase neaşteptate şi altele. Oamenii cu picioare de nişă urăsc încălţămintea cu calapod globalizat. Ei urăsc convenţia socială a purtării obligatorii a încălţămintei. Şi frigul, desigur. Deasemenea pe marii producători de pantofi. Atunci când aceştia, în pofida faptului că sunt extrem de bogaţi, nu sunt destul de empatici încât să plătească modele, alese dintre persoanele cu picioare de nişă. Există chiar o nişă în nişă, populată de copii şi adolescenţi, viitori, poate, candidaţi la ieşirea din rândul persoanelor cu picioare de nişă, a căror dimensiuni şi forme ale picioarelor nu sunt standardizabile. Găseşti în rândul acestei ultime nişe, picioare lungi şi subţiri, caraghioase, ce-i drept, dar cât de anevoios de încălţat. Bunăoară, Kiti, iată un exemplu de copilă cu picioare de nişă, pentru care găsirea unei încălţăminte potrivite este o adevărată provocare pentru atenţia la detaliile tehnice, evident, nu prea cunoscute de căutătoare. Dacă nu ar fi aşa, mama copilei, posesoarea fericită, atât cât poate fi de fericit cineva care se poate confunda cu încă câteva milioane de semeni, a unei perechi de picioare de dimensiuni cât se poate de banale, deci mama copilei nu ar fi cumpărat a treia pereche de sandale deja pe sezonul ăsta pentru prunca ei, adevărat fiind însă faptul că a treia e şi cea mai bună, semn cert că subsemnata ştie să înveţe din erori, care a treia pereche de sandale, deşi se mulează foarte frumos în stil roman pe picioarele între două vârste ale pisicuţei cu picioare de nişă, îi transformă vădit mersul, creând un spectacol hilar sau provocator de milă, în funcţie de abilitatea empatică a privitorului. Aşadar, priviţi-vă picioarele, căutaţi în memorie episoade chinuitoare de purtător regulamentar de încălţăminte şi, dacă găsiţi, bucuraţi-vă, nu sunteţi singuri, bine aţi venit în rândul nişei oamenilor cu picioare de nişă!

8 comentarii:

perlla spunea...

He-hei, picioare de nisa - bine spus :))
Ce de patzanii am avut si eu, desi aparent arata cat se poate de normal...:D

MihaelaMaria spunea...

asa, conflicte cu anumiti pantofi am mai avut si eu, desi m am laudat cu picioare obisnuite:) mai bine izolam intr alta nisa pantofii neprietenosi cu picioarele cvasinormale:))

Mamiţuni spunea...

Incep sa vad din ce in ce mai multe asemanari intre mine si Kiti. Si mie-mi pare ca 'a mai buna mancare e cea din farfuria vecinului. Si mie abia a n'spea pereche de incaltari a sezonului, in sfarsit, mi se potriveste :)

MihaelaMaria spunea...

Fata rea, mamituni,na,na,la nisa ...pardon, la colt cu tine imediat:)e noapte si noaptea iese la iveala personalitTea mea dictatoriala. Nimeni nu iese din linie!

Mamiţuni spunea...

Ma duc, sa traiti, la nisa, doar ca-i cam aglomerat acolo, sa stiti :))

Anonim spunea...

Doar 3 perechi de sandale?? Stati inca bine pentru niste posesori de picioare de nisa:))!!!!

MihaelaMaria spunea...

hmmm, se putea si mai rau, stiu:)

MihaelaMaria spunea...

hmmm, se putea si mai rau, stiu:)