luni, 3 ianuarie 2011

Doi zero unu unu

' Unu, unu, ziro, doi', aşa citeşte Felix anul nou în care tocmai am trecut, hai cu toţii la mulţi ani! La mulţi ani şi lui Xoco, prescurtarea de la Xocoatl, câinele ce vagabondeste paşnic în jurul casei noastre, iubit de copii chiar într-atât încât să-l determine pe Felix să spună astăzi că el are două mămici, pe mine şi pe Xoco, deci Xocoatl, câinele pe care nu ne îndurăm să-l lăsăm să flămânzească ba, din contra, are parte, încă, de adevărate festinuri alcătuite din rămăşiţele mesei noastre de Crăciun şi Revelion.

Credeam că pe câmp, la noi, e frumos numai vara cu atâta culoare de la iarba verde, macii roşii şi alte flori de câmp ce cresc nestingherite într-o libertate ancestrală. Dar peisajului înconjurător îi vine bine şi în alb mai ales că albul lui rămâne imaculat şi dăinuie astfel toată iarna. În contrast cu zloata din parcările oraşului în care astăzi am ieşit ca să luăm mâncare proaspătă deşi frigiderul încă stă cocoşat de salate, cărnuri, sarmale, prăjituri sărbătoreşti. Să luăm mâncare proaspătă şi câţiva chiloţi pentru Horica. Noroc cu supermarketul pentru că dacă m-aş fi luat după brandurile cunoscute de haine pentru copii aş fi tras concluzia pripită că băieţii de 11 ani nu (mai) poartă chiloţi.

Vacanţa a părut mai lungă decât de obicei, cred că a şi fost de fapt mai lungă pentru că aşa am socotit eu adunând episoadele de Scooby doo la care Felix a stat lipit şi nedezlipit. Deja însă ştie, de miercuri gata cu desenele zi de zi. Şi tot mai lungă a fost vacanţa şi pentru că Horica, chiar în momentul ăsta, rezolvă primele probleme de matematică în vederea olimpiadei din luna asta, ceea ce nu ar fi făcut (şi nu a făcut) dacă vacanţă era un picuţ mai scurtă. Nici Kiti nu aşteaptă începerea oficială a şcolii de miercuri, ea şi-a deschis anul de lecţii chiar în dimineaţa de astăzi, la mai multe lecţii frumoase şi predate cu drag şi bunătate şi pentru ea! Ştiu că încă nu e ziua în creştere dar simt că nu mai sunt multe zile până ce noaptea începe să dea de la ea minut cu minut zilei pentru că aşa sunt toate începuturile, frumoase şi în creştere. La mulţi ani, doi zero unu unu!

2 comentarii:

Unknown spunea...

La multi ani!
Ma ajuti te rog sa promovez putin mai mult decat am reusit eu pana in prezent aceasta petitie? http://www.petitieonline.ro/petitie-p64947055.html . Arunca pe ea un ochi, poate reusim sa facem ceva pentru viitoarele mame!
Multumesc mult!
Speranta

Ceska777 spunea...

La multi ani! Si sa ne pastram tot anul entuziasmul din primele zile, orice-ar fi!