vineri, 24 decembrie 2010

Calendar pentru Craciun*- 24 decembrie

Cling-cling, sună clopoţeii agăţaţi de crengile brăduţului împodobit, sub impulsuri date de mâini de copii. Şi sigur că sună clopoţeii, Moş Crăciun e foarte aproape, poate nu chiar la doi paşi aşa cum zic prietenii lui Felix, Buzz şi Spotu-dinozaur, care l-au informat că 'Moş Crăciun e la Piaţa presei libere' însă, Horica ştie pentru că numără deja orele, mai sunt doar 20 de ore pana vine. De colinde noi nu ne-am prea-încărcat, le păstrăm pentru ajunul Crăciunului. Băieţii ştiu şi ei cel puţin două colinde pe care le-au pregătit pentru Moş Crăciun, sperăm că Kiti va fi vioara.

Este ziua la sfârşitul căreia copiii se bucură poate cel mai mult din an pentru darurile pe care le găsesc sub pomul de Crăciun. Este ziua colindelor, a covrigilor şi cozonacilor, este ajunul Crăciunului. Este ultima pagină a calendarului meu de Crăciun, este o pagină frumoasă cu muzică şi flori şi, binenteles, cu Horica la 11 ani:






*Calendarul pentru Crăciun va avea 24 de pagini corespunzând primelor 24 de zile ale lui decembrie şi, pentru că 24=11+9+4, unde 11, 9 şi 4 reprezintă vârstele copiilor noştri, paginile calendarului vor ilustra printr-o fotografie toate vârstele fiecărui copil, de la 1 an şi până la vârsta actuală, şi vor fi înşiruite în ordinea în care s-au întâmplat aniversările lor. Pentru că Horia este primul născut, 1 decembrie=poza lui Horia la 1 an. Următoarea aniversare din familia'mica' a fost tot a lui Horia, deci 2 decembrie=poza lui Horia la 2 ani. A urmat aniversarea de 1 an a lui Kiti , adică 3 decembrie=poza lui Kiti la 1 an şi aşa mai departe.

Niciun comentariu: