duminică, 12 decembrie 2010

Calendar pentru Craciun*- 12 decembrie

Prima bicicletă 'adevarata' a venit la şapte ani. Astăzi, la 11 ani, Horica pedalează încă aceeaşi bicicletă. Ca să vedeţi cât de 'adevarata' este! Mă uit la fotografia asta şi observ că, în afară de încălţăminte şi la fel ca pe bicicletă, Horica ţine în dulapul său de haine toată îmbrăcămintea ce se vede în poză. Cu alte cuvinte dacă vreţi să aveţi un comportament financiar echilibrat şi aveţi un băiat, puteţi investi liniştiţi pe la vârsta de 6-7 ani a băiatului în haine de 9-10 ca el, băiatul, să le poarte timp de 4-5 ani. E posibil ca şi în cazul fetei, sora băiatului de mai sus, să aplicaţi aceleaşi artificii economice însă unu, e posibil ca fetiţa să aibă dimensiuni mult mai mici la 6-7 ani decât cele ale hainelor de 9-10 deci hainele vor fi prea largi la început iar doi, puteţi să fiţi surprinşi de creşterea accelerată chiar înainte de 9 ani a fetiţei cu rezultat- scurtarea drastică a perioadei de purtat hainele cumpărate cu atât chibzuinţă. Acestea fiind teorii mult negândite şi spontan şi simultan cu mult necugetarea aşternute pe hârtia virtuală, valabilitatea practică este îndoielnică sau cel puţin aplicabilă în cazuri izolate sau mai generale. Bla, bla, bla-onomatopeele ajută la golirea de energie cinetică a minţii vorbitoare şi a celorlalte organe necesare vorbirii mentale sau articulate.

A douăsprezecea zi a lunii decembrie sau ultima pagină a primei jumătăţi a calendarului meu pentru Crăciun îl arată pe Horica la 7 ani, dar chiar la 7 ani, cu noua lui jucărie:





*Calendarul pentru Crăciun va avea 24 de pagini corespunzând primelor 24 de zile ale lui decembrie şi, pentru că 24=11+9+4, unde 11, 9 şi 4 reprezintă vârstele copiilor noştri, paginile calendarului vor ilustra printr-o fotografie toate vârstele fiecărui copil, de la 1 an şi până la vârsta actuală, şi vor fi înşiruite în ordinea în care s-au întâmplat aniversările lor. Pentru că Horia este primul născut, 1 decembrie=poza lui Horia la 1 an. Următoarea aniversare din familia'mica' a fost tot a lui Horia, deci 2 decembrie=poza lui Horia la 2 ani. A urmat aniversarea de 1 an a lui Kiti , adică 3 decembrie=poza lui Kiti la 1 an şi aşa mai departe.

2 comentarii:

@ndreea spunea...

"un comportament financiar echilibrat" :)

Sunt minunati!

MihaelaMaria spunea...

radeam si eu...:)

multumesc draga @ndreea!