luni, 13 decembrie 2010

Calendar pentru Craciun*- 13 decembrie

E luni dar cu greu intrăm în concordanţă cu vibraţiile sale alerte şi ordonate de mecanism declanşator al săptămânii de lucru. Şi încă nu e ultima zi de luni cu şcoală a anului. Pe luni cel de săptămâna viitoare îl chiar compătimesc, el va fi de-a dreptul ridicol dacă nu se va lua măcar atunci în glumă. Căci ce mai înseamnă o zi de luni în economia săptămânii muncitoare de dinaintea ajunului de Crăciun? În fapt, luni îşi uită pretenţiile de manager de săptămână şi îl susţine pe marţi, un tip ceva mai relaxat dar la fel de dinamic şi corect ca predecesorul său, în intenţia acestuia de a fi vestitorul lui Moş Crăciun. Dar asta e abia luni care vine şi m-am luat cu vorba ignorându-l pe cel de azi. Care şi pentru Kiti este mare şi încăpător, atât cât să îi ţină şi o jumătate de zi liberă după un sfârşit de săptămână şi mai liber. Si care miroase a brad şi a zăpadă.

Cu Kiti la şase ani ţinem fila calendarului de astăzi. O Kiti care de la şase ani trecuse parcă brusc de la a mai fi fetiţa jucăuşă de până atunci devenind o mică şi frumoasă domnişoară, aşa cum ne reaminteşte şi fotografia de mai jos:





*Calendarul pentru Crăciun va avea 24 de pagini corespunzând primelor 24 de zile ale lui decembrie şi, pentru că 24=11+9+4, unde 11, 9 şi 4 reprezintă vârstele copiilor noştri, paginile calendarului vor ilustra printr-o fotografie toate vârstele fiecărui copil, de la 1 an şi până la vârsta actuală, şi vor fi înşiruite în ordinea în care s-au întâmplat aniversările lor. Pentru că Horia este primul născut, 1 decembrie=poza lui Horia la 1 an. Următoarea aniversare din familia'mica' a fost tot a lui Horia, deci 2 decembrie=poza lui Horia la 2 ani. A urmat aniversarea de 1 an a lui Kiti , adică 3 decembrie=poza lui Kiti la 1 an şi aşa mai departe.

Niciun comentariu: