sâmbătă, 11 decembrie 2010

Calendar pentru Craciun*- 11 decembrie

Kiti la 5 ani era o fetiţă obişnuită cu 'munca grea', trecuseră aproape doi ani de când ştia că în fiecare dimineaţă după micul dejun trebuie să stea la măsuţa din camera ei de lucru şi să înveţe şi să tot înveţe până seara. În perioada în care încă învăţam la rândul nostru că Kiti e Kiti şi nu altcineva mai aveam şi eu, şi tati, momente nostalgice când oftam ceva de genul: 'daca Kiti nu ar fi avut autism, ce fată cuminte şi silitoare ar fi fost'. Acum asta nu se mai întâmplă pentru că pur şi simplu ştim că Kiti chiar este o fată cuminte şi silitoare. Natura unui om sau ceea ce este el cu toate caracteristicile sale fizico-psihico-morale apare într-un fel sau într-altul, evident sau mai subtil şi cu cât apropierea de acest om este mai strânsă, cu atât însuşirile sale sunt mai clare şi mai reale.

Copiii sunt nerabdatori sa aducem bradul in casa, il stimulam astfel pe Mos Craciun sa soseasca mai repede. Nu va faceti procese de constiinta pentru ca aduceti un brad natural in casa, mai ales daca il luati dintr-o crescatorie de brazi, taierea acestuia este oricum mult mai putin daunatoare decat producerea si apoi distrugerea unui brad artificial din plastic. Noi am incercat chiar sa ne crestem propriul bradut anul trecut dar din pacate s-a uscat chiar si in ghiveci prin februarie.









*Calendarul pentru Crăciun va avea 24 de pagini corespunzând primelor 24 de zile ale lui decembrie şi, pentru că 24=11+9+4, unde 11, 9 şi 4 reprezintă vârstele copiilor noştri, paginile calendarului vor ilustra printr-o fotografie toate vârstele fiecărui copil, de la 1 an şi până la vârsta actuală, şi vor fi înşiruite în ordinea în care s-au întâmplat aniversările lor. Pentru că Horia este primul născut, 1 decembrie=poza lui Horia la 1 an. Următoarea aniversare din familia'mica' a fost tot a lui Horia, deci 2 decembrie=poza lui Horia la 2 ani. A urmat aniversarea de 1 an a lui Kiti , adică 3 decembrie=poza lui Kiti la 1 an şi aşa mai departe.

2 comentarii:

@ndreea spunea...

O fetita cuminte, silitoare si foarte frumoasa! Chipul ei vorbeste pentru ea.

MihaelaMaria spunea...

da, draga de ea:), ii transmit cu niste pupici ca iti place de ea, multumesc:)