marți, 3 august 2010

Jurnal de vacanta-continuare

este plin de flori, măslini, pini pe aici. poţi să faci plajă în compania altor oameni sau poţi să stai la soare singur cuc dacă pofteşti. e mult spaţiu de respirat aici şi e o linişte activă, se aud păsărelele, pescăruşii, briza mării, insecte. e marea în stânga şi muntele în dreapta. ne aminteste putin de coasta de azur. pietrele sunt colorate ca nişte flori păstrate ani de zile într-un ierbar. ador să fim doar noi pe plajă, nu că nu mi-ar plăcea compania altor oameni însă mă relaxează fără concurenţă astfel de dimineţi. şi Kiti se simte bine, parcă ar visa la prinţi pe cai albi, cocoţată cu picioarele strânse sub ea pe scaunul de pe plajă. apa o face să zâmbească din toată inima însă parcă îi e teamă de ea, o calcă la mal cu respectul datorat necunoscutului. stările lui Felix alternează de la extaz la frustrarea neputinţei. adică din apa mării, în afara apei mării. stă ore agăţat de pluta lui veche şi dă constiincios din picioruşe, la început îmbrăcat doar cu pantalonii lui de baie plini de peştişori, apoi şi cu tricoul tras pe trunchi. lui Horica nu îi văd faţa mai deloc cât stăm la plajă. are nişte ochelari imenşi de scafandru pe ochi şi nas şi împreună cu capul lui stau ascunse sub apă, pe fundul mării. caută animale marine şi este incredibil de perseverent în acţiunea lui. acum vrea să-i cumpărăm şi un tub dar cu un tub o să-l văd şi mai puţin la suprafaţă şi faţă astfel că eu mă voi opune acestei achiziţii. e adorabil atat de plin de bucurie si sunt recunoascatoare ca am acest privilegiu.

imi dau seama ca oamenii sunt la fel de curiosi fata de bizareriile lui Kiti ca peste tot. pana si o pisicuta a casei-gazda a privit-o indelung pe Kiti incercand sa-i desluseasca 'iii'-urile. nu mai spun despre ce o fi gandit o biata furnica ce cara bucuroasa o frimitura maricica de paine cand brusc, doua degete de fetita i-au smuls nemilos bucatica de paine din spinare.

sunt flori frumoase si aprins colorate peste tot pe insula. plaja de nisip este mai alba decat obisnuit si pietrele sunt multicolore. si nu sunt ochelarii mei de vina pentru toate astea.

6 comentarii:

Ceska777 spunea...

Ma bucur pentru voi si putin si de vacanta voastra....citesc o fraza inchid ochii si aud si eu marea.

MihaelaMaria spunea...

multumnesc, draga mea!

MariaM spunea...

Vacanta placuta in continuare va doresc si eu de aici, din apropiere.

MihaelaMaria spunea...

multumesc, maria, ce frumos e pe-aici:)

Sabina Ulubeanu spunea...

super, ma linisteste mult sa citesc despre vacanta voastra, va pup cu drag pe toti!

MihaelaMaria spunea...

draga sabina, iti multumesc pt bunatatea ta, sper din tot sufletul sa iesi odata din criza si sa te bucuri cu copiii si muzica ta, te immbratisez!