vineri, 16 iulie 2010

Furnicături

Cu părere de rău dis de dimineaţă am detonat o autostradă a furnicilor. Din spatele uşii de bucătărie larg deschisă şi până sub frigider, cale de vreo trei metri jumătate de-alungul spaţiilor dintre plăcile de gresie circulau pe două benzi în sensuri opuse zeci de furnici. În trafic se aflau furnici-transportoare, furnici-poliţiste şi, poate, doar furnici simple, fără funcţie, în plimbare. Conduceau regulamentar fără trafic jam-uri, se salutau prieteneşte şi zâmbeau. Le-am invidiat o clipă pentru seninătatea şi fluenţa acţiunilor lor şi am profitat de umbra de invidie ca să le distrug drumul. Pe furnici le-am cruţat. Cu toate astea ele ar putea să-mi poarte pică şi nu m-aş mira să descopăr că ele constituie o forţă invizibilă care a mişcat bionicle-ul lui Felix lăsându-ne pe mine şi pe Horica perplecşi in fata celor trei pasi ireali de plastic. Încă n-am ajuns cu copiii la Toy Story 3 aşa că nu de acolo ni se trage faptul că l-am văzut pe bionicle-ul ambiţios de mai sus deplasându-se singur pe jos prin cameră. Astfel că declar: există niste puteri fantastice ce sfideaza bunul simt care mişcă unele jucării si care atrag copiii in altă dimensiune.

5 comentarii:

Ceska777 spunea...

M-ai facut sa zambesc... noi suntem prieteni cu furnicile! Bine, in casa inca n-am descoperit autostrazi de-ale lor. Astea erau multe la bunicul in Romania......culmea!!!!

Lada cu minuni spunea...

hi,hi, geniala detonare!
noi le-am urmarit pe... pervazul ferestrei, extins de altfel. lasasem o bucata de paine pentru pasarile cerului (care nu s-au prea ingramadit la ea), si cand colo era invadata de furnici. am vazut de unde veneau: dintr-o gaurica facuta intre izolatia de polistiren si peretele de beton. era interesant cum nu prea respectau "regulile de circulatie", in sensul ca una voia sa intre (cu firimitura), alta voia sa iasa... mare inghesuiala, domnule, si pe "autostrada" noastra...
bineinteles, ca furnicutele noastre, harnicutele, duceau proviziile in tara lor, la Imparateasa-furnica (a se (re)vedea "Veronica se intoarce")...
...uf, iar m-am lungit la comentat :)

MihaelaMaria spunea...

ceska, zambeste!:)) si mie imi plac furnicile dar nuin casa si nu prea multe, de fapt, nu prea multe in casa!

aurelia, sa stii ca nu glumeam, furnicile mergeau pe o autostrada de cativa mm latime si dreapta, dreapta ca autostrada n-s din italia (ma rog, nu stiu daca e chiar asa dar asta mi a venit in minte acxum). si mergeau in linie dreapta fara abateri. era atat de frumos incat chiar mi a parut rau sa le dau afara:)

Lada cu minuni spunea...

Mihaela, chiar te cred... sunt din ce in ce mai sigura ca blocul nostru este plin de furnici (este a doua vara cand ma confrunt cu ele). sotul mi-a povestit ca a vazut in casa (la momentul acela nu eram aici) furnici mergand "in sir indian" - asta a fost exprimarea lui. ale noastre, de pe pervaz, erau mai dezorganizate... azi, le-am pierdut: sotul a dat cu un strat de "ceva" de teama sa nu intre apa intre izolatie si perete :D fiecare cu ale lui :)
pentru... posteritate, le-ai fotografiat?!

p.s. nici mie nu-mi plac in casa! pentru cele de pe pervaz, mi-am permis sa ma amuz cu Flavia, reamintindu-i de Imparatia furnicilor :)

MihaelaMaria spunea...

aurelia,nu le am fotografiat, nu m am gandit dar sunt sigura ca dau iar de ele la un moment dat.