luni, 12 iulie 2010

Dileme...rezolvate

Oare ce să vreau de ziua mea, se întreabă de ceva vreme copilul mare. Tu ce vrei de ziua ta, încearcă să se inspire de la fratele mic copilul mare. Nu că nu ar fi lucruri interesante pe care le-ar dori, nu, idei de-astea are des. Cu copilul mic e cel mai simplu, o maşină, fie ea zburătoare, plutitoare sau rulantă şi mai ales dacă ar fi de pompieri, să zicem, l-ar bucura cu siguranţă. Copilul mare, însă, a experimentat multe jucării, ce jucărie l-ar mai putea impresiona suficient ca pentru ziua lui? Apoi, creioane mecanice, stilouri şi, în general, diverse gadgeturi mai mult sau mai puţin pentru uz şcolar, deci cvasi-obligatorii şi care îl atrag de fiecare dată oricum trebuie să primească aşa că de ce le-ar vrea de ziua lui? Alte device-uri electronice superperformante cum au tot mai mulţi copii în ziua de astăzi are pentru că şi-a câştigat unul multifuncţional prin propriile puteri şi cunoştinţe la un concurs şi oricum nu ar îndrăzni să ceară asa ceva.

Şi totuşi, ziua lui se apropie şi este timpul să se decidă. Aşteptându-mă să îmi plătesc coşul cu alimente şi aruncând o privire în vitrina unui magazin de jucării, vede un pistolaş cu biluţe, mic, fragil din cauza materialului prost din care e făcut, de 12 lei. Pe ăsta îl vreau! Mă uit chiorâş la el, cred că glumeşte, mă înşel. Hai, come on, poţi mai bine, zic folosind expresia cu care o încurajez de la doi ani pe Kiti în acţiunile şi răspunsurile ei. Mă rog, mai sunt destule zile până la ziua lui, mă gândesc eu între timp la ceva frumos.

Nu apuc să-mi bat capul cu alegerea unui cadou special de ziua copilului nehotărât, în realitate recent hotărât, că ne revedem cu un prieten după ani de zile. Şi ce-are una cu alta, veţi întreba poate. Ei bine, prietenul află de micul nostru guitarman şi pasiunea sa pentru hardrock şi, coincidenţă, aflăm la rândul nostru de mai recentul hobby al prietenului pentru acelaşi instrument. Nu a durat decât o zi ca să ne reîntâlnim şi ca să creăm o mică scenă la noi acasă, cu două chitare electrice, staţie, amplificator, chiar şi microfon, toate aduse de prietenul nostru, scenă pe care copilul mare, micul guitarman, s-a îndrăgostit iremediabil de chitara electrică şi ritmul de rock. A exersat şi prins repejor câteva elemente de la prietenul nostru iar acum ŞTIE ce îşi doreşte de ziua lui!

Iar noi, părinţii lui, ştiam că un pistolaş de 12 lei, bietul de el, va găsi cumva degrabă concurenţă serioasă! Ouch!

PS Multumesc, Dan!




8 comentarii:

Sabina Ulubeanu spunea...

:P
sofia ma intreaba...tu ce vrei de ziua ta?>ii spun ca un macbook:)), la care ea, nuuu, ce ti-ai fi dorit daca erai copil samd samd samd

:)

MihaelaMaria spunea...

hihi, sofia te invaluie in plasa ei:)

Ceska777 spunea...

Adevarat jam session la voi acasa! Mi-nu-nat! M-a induiosat modestia lui Horica cu pistolul de doi lei. Acum insa chiar aveti solutia de cadou, nu?

Altheate spunea...

Horia s-a hotarat ce vrea? Chitara electrica, statia sau toata orchestra?

Eu propun sa faceti o formatie, cred ca horia ar fi incantat. Mama la ce va canta?

Dan spunea...

Micul guitarman, cum este numit de autor, și pe care eu l-aș numi marele talent cânta riff-ul "Smoke on the water" în 10 minute de la primul contact cu o chitară electrică. La viteză normală, în ritm, cu "atitudine". Și ca să nu par exaltat, la următorul jam-session o să înregistrez și o să puteți să-mi împărtășiți entuziasmul... Stay tuned! :D

MihaelaMaria spunea...

ceska, sigur ca da, saptamana asta luam cadoul in avans!

altheate, horia s-a hotarat,vrea cat mai multe din lista ta:) si mama canta la voce.


dan,tocmai i-am citit mesajul tau lui horica si mustaceste modest. iti multumeste pt complimente, "mersi mult, dan!", si abia asteapta sa ne intalnim ca sa ne ajuti sa-i alegem cadoul!

Ceska777 spunea...

Putin in afara subiectului: am pierdut linkul la blogul lui Horia si am constatat cu uimire (poate ma insel) ca nu ii faci reclama pe blogul tau? Rog frumos inca o data linkul sa-l pun bine.

MihaelaMaria spunea...

ceska, ai dreptate, cum am putut sa uit? vezi ca l am adaugat la blogroll