joi, 29 octombrie 2009

E poantă sau nu?

La şcoală, în pauză, un grupuleţ de copii. Şi Horica printre ei.

"Ce-ai făcut la meciul de tenis?"

"Am pierdut", răspunde Horica un pic trist şi, vrând să le explice copiilor tristeţea sa, continuă: "dar eram pe cale să câştig primul set până când adversarul meu a dat o minge în out pe care el a considerat-o bună. Dar, deşi până şi bunicul lui i-a spus că a fost out, el a întrerupt meciul şi s-a dus să-l caute pe arbitru care a venit şi i-a dat lui punctul şi m-am supărat rău!"

"Trebuia să-i dai spagă arbitrului!", au fost deacord câţiva copii.

................................................................................................................

6 comentarii:

Sabina Ulubeanu spunea...

nu e poanta! unu rade, altu plange...:)

MihaelaMaria spunea...

cam asa ceva...

Ceska777 spunea...

Hm, si Horia ce crede? Nu cred ca gustul unei victorii astfel castigate ar fi fost mai bun....si e pacat ca deja de mici (vorbesc de colegii lui Horica) stiu ca se rezolva totul cu spaga. Nu conteaza cine e cel mai bun doar cine da spaga mai mare?!?! Trist!
Oricum noi il incurajam pe Horia: sa joace mereu fair, victoria la puncte nu se compara uneori cu un meci bine jucat. In plus conteaza experienta...

MihaelaMaria spunea...

asa e, nici nu pot sa mi imaginez ca exista "spaga" si in tenis. dar auzind o astfel de replica de la niste copii, la inceput m-am gandit ca ei sunt ironici cand spun asta si m-am amuzat, mai pe urma, insa, mi-am dat seama ca poate lucrurile nu stau chiar asa si ca "spaga" este mai mult decat un instrument pentru o gluma buna. din pacate...

si apropo de infrangeri in sport, deviza noastra, cel putin la acest nivel, este pierde absolut toate meciurile, insa incearca sa joci cat mai bine si frumos. deocamdata ne incadram :). anuntam cand jucam frumos si mai si castigam!

Ceska777 spunea...

Abia astept prima victorie a lui Horica. Tenisul e sportul meu preferat. Gaza o sa faca (sper sa ne permitem, sa ii placa si sa reziste) karate, instrument si tenis.

MihaelaMaria spunea...

i-am zis acum lui horica ce ai spus, a mustacit si tati si el repede:"si eu!" :)