luni, 31 august 2009

Ritualul de noapte. Felix.

"E noapte, mami?" întreabă aproape cântând Felix în timp ce vine la prima strigare spre dormitor. La ora opt, aproape că mai vezi încă soarele pe cer dacă te ridici bine pe vârfuri aşa că îi explic că e doar seară dar că până terminăm pregătirile de culcare se lasă şi noaptea. E mulţumit, vorbăreţul se dezbrăca parţial, i-am arătat de câteva ori cum e cu descheiatul nasturilor însă această operaţiune rămâne încă un mister pentru Felix, deaceea am şi eu partea mea în dezbrăcare. Rememorăm momentele şi cauzele fiecărui semn de pe corp, le căutăm şi le facem apelul: "mai am buba de la deget, mami?", întreabă băiatul şi eu mă gândesc ce bine că întrebarea lui n-are decât 7 cuvinte că la cât de suprapuse ca tonalitate sunt într-o clipă i se poate rupe vocea. Ceva de genul:
..............................................mami?"
..................................deget,
...............................la
..........................de
................buba
..........am
"Mai
Apoi, fiindcă face parte din ritual, se cântăreşte, primeşte mândru felicitările mele că a depăşit cu o linie-două 15 kg şi fuge în baie să-şi primească duşul multifuncţional (relaxare, joacă, curăţire, nu în ultimul rând, etc).
Nu înainte de spălarea dinţilor pe care o fac eu pentru el întrucât apariţia vreunei carii mă îndeamnă la prudenţă. Şi, din păcate, nu e prea încântat de acţiunea asta, îl "doare pasta de dinţi, mami!", de data asta pe acelaşi ton :).

***

În pătuţul său primit de la Kiti, care l-a primit de la Horia şi care l-a primit de la un alt copil de pe undeva, din Germania, deci un fel de pătuţ-fourth hand, mai corect însă pat întrucât dimensiunile sale de 140/70 îl recomandă ca pat mai degrabă decât pătuţ, stă Felix îmbrăcat în pijamaua lui "de domn" cum ne place nouă să îi spunem pijamalei din tercot în carouri cu cămaşă şi pantaloni, deci stă Felix înconjurat de Spot, Pepi, Muuu, broscuţa fără nume, soricelul alb, elefantul albastru şi Tigerii, gata să adoarmă cu nelipsitul "noapte bună" pe buze dar şi cu o ultimă întrebare pe ziua ce e pe terminate, întrebare din seria "de unde ai capul ăsta drăguţ, mami?", întrebare care de obicei nu mai aşteaptă un răspuns întrucât moş Ene a trecut deja pe la genele lui Felix încă de dinainte de a se încheia sau, din contră, întrebare care vrea un răspuns amplu şi fascinant ca o poveste frumoasă într-un vis de băieţel.

Nota: floricica din gura lui Felix nu mai exista intre timp. De fapt mai exista insa, cu parere de rau, ne-am luat adio de la ea!

4 comentarii:

alina spunea...

ce dulce. :) nu gasiti pasta de dinti cu mai putin fluor, pt copii f mici, noi din aia folosim, nu e asa mentolata si nu le deranjeaza prea tare.

MihaelaMaria spunea...

da, am zis ca voi cumpara una mai putin mentolata, acum astept sa se consume asta!

Anonim spunea...

hihi!chiar pijamalutza de domn!cu gulerash ca de camashutza eleganta!
noapte buna, felix, vise placute!noi am luat azi ultima serie (sper) de tetine:-))

MihaelaMaria spunea...

haha, oare pe ultimele? si noi am luat mai multe suzete cu titlul de "ultimele". am reusit sa ne despartim de ele la 2 ani jumate, 4 ani si 3 ani (H,K,F). va doresc succes:)!!!