miercuri, 22 iulie 2009

La multi ani!



Mâine este ziua lui Felix. Ce noroc că s-a născut cu o zi înainte de fratele lui, Horia, aşa "a prins" şi el o zi de naştere. Deci, e ziua lui, împlineşte trei ani. E curios dar îmi pare mai mic decât Horică la trei ani. Nu şi decât Kiti, care mi s-a părut bebeluş până de curând, cam pana în jurul vârstei de cinci ani. Nu este inexplicabil, Horică a fost mic până când s-a născut Kiti. Apoi a devenit brusc mare. Prin comparaţie. Astfel că tot aşa, prin comparaţie, piciulică, Felix, deşi împlineşte mâine trei ani este tot micul nostru.

Mâine este ziua lui Felix. Astăzi a avut playgroup-ul obişnuit de miercuri dimineaţă. Fără să spun nimănui că este ziua lui am pregătit un tort pe care l-am împărţit de dimineaţă cu copiii şi mamele lor. Tortul a fost tare apreciat de mic şi mare. Doar Felix şi Horia au refuzat să-l guste. Bine, câte o bucăţică de cam un milimetru cub tot au înghiţit la rugăminţile mele. Eu nu pot să îi înţeleg cum de nu sunt atraşi de astfel de dulciuri că pentru mine să mă abţin este greu de imaginat. O să scriu reţeta aici pentru că este foarte uşor de realizat şi chiar apetisant. Atât de uşor de realizat şi de apetisant încât în seara asta, după cina copiilor, am făcut un duplicat al tortului respectiv. De data asta copia şi-a depăşit originalul aşa cum era şi de aşteptat în acest caz.

Mâine este ziua lui Felix. Aproape că mi-e greu să înţeleg unde dar mai ales când au dispărut cei trei ani. Prietena mea M, a născut săptămâna trecută (la mulţi ani sănătoşi bebuta drag!). Pe lângă cel mai nou(-)născut al cercului nostru, Felix este măricel. Totuşi, nu chiar aşa de măricel. Încă două capete în sus şi două mânuţe lateral. Atâta cât pentru trei ani.

Mâine, la trei ani, primeşte şi un cadou: o maşinuţă Lego cu piese mici. El a cam sărit etapa Lego duplo. Le are însă şi pe astea de la Horică şi Kiti, dar pe astea le foloseşte mai mult Kiti la lecţiile ei. Nu poţi să fii fratele mai mic şi să te comporţi de parcă n-ai avea pe cine imita. Fraţii mai mari sunt pentru a fi imitaţi. Deci, o maşinuţă Lego galbenă, mică-mică şi un fel de play station educativ cu funcţie de cadou comun băieţi, eventual fetiţă.

A stat în centrul cercului format de copii şi mămici, lipit de mama lui, adică eu, şi s-a emoţionat la urările muzicale ale celor din jur. A protestat la urarea pe aceeaşi temă muzicală făcută de frăţior, din cauza versurilor: happy birthday to you, happy birthday to you, you look like a monkey, and you act like one too.

Mâine, de ziua lui, fără însă vreo legătură cu ziua lui, vom merge poate la piscină. Ne mai gândim. Aaa, şi vom mânca tort. Şi pentru că am promis reţeta, iat-o:

Să-i zicem, tort de mere.

De ce avem nevoie:
-1 pachet de margarină
-3 ouă
-350 g făină
-2 linguri scorţişoară măcinată
-1/2 cană de zahăr brun
-3 mere fără cotor, cu coajă
-1 pahar curmale, tăiate bucăţele, fără sâmburi
-1 pahar alune tocate
-3 linguri compot de caise.

Ce facem cu ingredientele?
Ungem cu margarină o tavă rotundă cu diametrul cam de 20 cm. Restul de margarină se bate cu ouăle.
În alt castron se amestecă făina cu scorţişoara şi cu zahărul. Apoi adăugăm 2 mere tăiate cubuleţe, curmalele şi jumătate din alune. Amestecăm bine şi adăugăm şi margarina cu ouăle. Din nou amestecăm bine.
Punem compoziţia în tavă. Deasupra punem al treilea măr tăiat în felii subţiri şi presărăm restul de alune.
În cuptorul încins în prealabil introducem tava şi lăsăm 40-50-60 de minute.
După 10 minute de când am scos tortul din cuptor se scoate pe un platou şi se însiropează cu compotul de caise.
Atât.

Şi o poză:

15 comentarii:

alina spunea...

LA MULTI ANI, HORIA!
LA MULTI ANI, FELIX!

Noroc cat incape, sanatate multa, sa fiti amandoi inconjurati de iubirea celor dragi, fericiti peste masura si ocrotiti de Doamne Doamne!!

Lada cu minuni spunea...

La multi ani, Felix!
Draga mamica, sa stii ca nici fetitei mele nu-i place tortul. De fapt, cam tot ce are frisca,crema. Inghetata a mancat prima data, sambata trecuta si s-a ales cu o alergie.
Dar, revenind, azi e ziua lui Felix: la multi ani fericiti, Felix, cu sanatate si bucurii!

MihaelaMaria spunea...

multumesc alina, multumesc aurelia!

Aurelia, felicitari pt sarcina, eu am mai incercat sa scriu niste comentarii la tine pe blog insa nu am reusit sa le postez, nu stiu de ce!

inca o data, multumim!

Lada cu minuni spunea...

Multumesc si eu de urari. Am schimbat setarile la "Comentarii". Sper sa mearga acum :)

Ileana A. spunea...

La multi ani, dragilor! sa fie baietii sanatosi si ocrotiti! va imbratisez cu foarte mult drag!

Marius Filip spunea...

Aglomerare mare de aniversări pe luna iulie!

Mulţi, mulţi ani fericiţi şi să vă trăiască Felix alături de ceilălalt leuţ şi pisicuţa voastră.

MihaelaMaria spunea...

multumesc mult si voua, Ileana si Marius!

MihaelaMaria spunea...

aurelia, scuze ca insist, din nou am vrut sa ti trimit un comentariu si n am reusit :)

Ceska777 spunea...

La multi ani, Felix! Eu de ce nu am stiu ca si el si gaza sunt intr-o zi de 23?! Sa ne traiasca!

Lada cu minuni spunea...

Mihaela, pe mine nu ma deranjeaza; pt tine sa nu fie un deranj, caci nu suntem la locul potrivit de discutat probleme tehnice :). Am facut iar unele modificari din setari. Daca nu merge nici asa, ramane sa activez moderarea comentariilor. Multumesc pt sesizare!

MihaelaMaria spunea...

multumesc, Ceska! in care 23 e baietelul tau nascut? ianuarie?

Anonim spunea...

La multi ani, frumosilor! Chiar ca e aglomeratie in iulie hihi

Pupam copilasii si mana mamicii care duce greul :)

MihaelaMaria spunea...

MULTUMI-IM, ANCA!

Anonim spunea...

laaaaaaaaaaaa multzi ani!cu intarziere ce-i drept, dar cu tot dragul!

MihaelaMaria spunea...

multumesc, luminitza, vrei sa spui ca ai facut urarile in avans, nu cu intarziere, eu asa tin minte :)

inca o data, la multi ani sanatosi, bucurosi si caldurosi (ca e in ton)!