miercuri, 8 aprilie 2009

Povestea piticului care voia sa fie mare

Felix, un tip maruntel dar hotarat, de neclintit (crede si se manifesta el) cand isi propune ceva, totusi iubitor si bland chiar uneori, ba deseori, avea si el un vis: sa fie mai inalt, mai mare. Si, fiind asa de mic, isi spunea adesea si le spunea celorlalti "sunt maie", adica mare.

Horia, un alt tip, inalt in comparatie cu tipul mic de mai sus, tot hotarat insa hotarat sa-l tachineze pe micutul piticut (de patru ori mic, deci, ah, bietul!) chiar isi transforma hotararea in fapta deseori. Deaceea il auzeai cand si cand spunand din senin: "pincule!" sau "esti pinc!" catre prietenul sau (caci da, chiar si asa, cu sau fara tachinari, ei erau de fapt buni prieteni).

Va dati seama ce chin, ce suparare pe micul Felix care nu avea alt argument la asa o remarca cruda decat sa strige cat se poate de tare, cu o voce plina de durere sfasietoare "MAIE!". "Maie" catre Horia, "maie" catre mama lui, "maie" catre lumea-ntreaga...

Intr-o buna si frumoasa se pare dimineata Horia, lasand un val de bunatate sa-l invadeze, ii spuse pe un ton bland si cat de incapator posibil prietenos lui Felix asa:
"Uite Felix, tu ai fost mic in trecut (si eu am fost mic in trecut), esti mic chiar si in prezent, dar te vei face mare in viitor. Ai inteles?"

"Da", zise oarecum neincrezator Felix.

"Asa ca, continua Horia, daca iti voi spune inca ca esti mic te mai superi?"

"Nu!", raspunse mai convins de data asta Felix.

"Perfect!"

Zambete calde pe fata celui mic.

"Esti pinc!", iesi tonul imperativ din gura lui Horia.

"MAAAAIIIEEE!", raspunse Felix.

Inca o data emotia invinse ratiunea.
...

5 comentarii:

alina spunea...

:))))

eu spunea...

geniali!!!

si nepoata mea are acelasi necaz cu Felix. se revendica "male" cu toate ocaziile, asa ca am renuntat sa o alint "micuto".
dar mi-a scapat de curand o incurajare (credeam eu..):
- hai ca ajungi, esti maricica
- nu malicica. MALEEE!!! sunt male!

MihaelaMaria spunea...

pai, are dreptate nepoata, nu e destul de convingator diminutivul maricica :)).

ivona spunea...

Iertati-ma, dar unde as putea sa adopt copii ca ai vostri?

MihaelaMaria spunea...

:))