luni, 22 decembrie 2008

Reactii exagerate si mai mult decat atat

Eu imping caruciorul cu cumparaturi indreptandu-ma spre iesire. Felix se zbenguie gravitand in jurul meu. Interactioneaza cu tot ceea ce-i iese in cale: cu manechinele din vitrine, cu masina expusa pentru reclama, cu persoanele ce-i trec prin fata, chiar si cu bomboanele de la standul cu dulciuri.
Trecand cu 2-3 m inaintea mea pe langa un magazin de sport, vede mingi si intra. Saluta frumos, ia o minge si iese grabit din magazin. Nu apuc sa grabesc pasul pentru a-l intoarce din drum ca sa dea mingea inapoi, ca si vad tasnind ca din pusca din magazin un baiat, angajat acolo, urland dupa Felix si smulgandu-i la propriu mingea din maini. Felix se sperie, izbucneste in plans. Baiatul bombane, se retrage in magazinul care-l hraneste cu mingea in mana. Ma scuz, il calmez pe Felix si izbucnesc in ras: nu-mi vine sa cred ce tocmai am vazut. Felix are doi ani.


Sunt cu sora mea si cu copiii nostri, ne pregatim sa plecam dintr-un restaurant unde am luat pranzul. Raman putin in urma ca sa iau toate lucrurile. Felix sta langa mine, ma asteapta, Horia iese de mana cu Kiti printre mese. Trecand pe langa o masa ocupata de o mama cu fetita ei, Kiti intinde discret manuta si apuca catelul de plus al fetitei de la masa. E catelul ei de la Ikea. Ea nu stie ca mai sunt cateva sute de fetite cu acelasi catel de la Ikea. L-a vazut si l-a luat.
Eu vad scena dar iar nu apuc sa spun ceva. Pentru ca la fel ca baiatul din magazinul de sport, mama fetitei sare si o porneste la fuga ca arsa spre recuperarea catelului de plus. Pe care il smulge din bratele lui Kiti cu atata rautate cu cata nu as fi crezut sa vad la o mama. Apoi se intoarce la masa ei cu trofeul recuperat, iar eu ma scuz din nou si ii dau o explicatie scurta. De asta data nu-mi mai vine sa rad. Nu mai am motiv.

Niciun comentariu: