marți, 25 noiembrie 2014

Orizont


-Canada se află deasupra Statelor Unite, în America de Nord.  
-Adică cum deasupra? De exemplu, aici este SUA -și face un gest larg, cuprinzător cu brațul- iar acolo, deasupra liniei orizontului ar fi Canada? Canada este cărată în spate de SUA? 
-Ha, ha, nu, ar fi trebuit să precizez, 'pe o harta'. 
-Aha. 
Micul nostru dialog de ieri, venit în urma mulțimii de gânduri despre educație înșirate zilele trecute pe internet, mă provoacă să contribui la colecția de maxime cu încă una, de altfel la fel de ordinară ca majoritatea. Copilului i se dezvăluie treptat sensurile figurate ale limbii, răstimp, încurajarea de a pune întrebări îi împletește minunat neuronii și îmi răsplătește darnic răbdarea de a-i răspunde.
  
Poate liniștea sufletească pe care revenirea acasă a lui Cătă a adus-o, poate parfumul îmbătător al prospețimii din așternuturile schimbate, poate mângâierile neașteptate primite înainte de culcare sau poate pur și simplu înscrierea fericită în ritmul tainic al viețuirii îi aduc lui Kiti somn cuminte și trezire voioasă, mult așteptate după câteva zile de neastâmpăr, pe alocuri smintitor. Râde mult de dimineață și este generoasă cu spațiul din care și ea face parte, astăzi nu o interesează să-l descompună în cubulețe și oftaturi.  




Niciun comentariu: