luni, 10 decembrie 2012

Calendar de advent, ziua 10




Ceva frumos și recreativ, atât pentru mâini harnice și pricepute, cât și pentru imaginație nesfârșită de copil, într-o zi de luni, înainte de Crăciun: Povestea celor șapte oameni de zăpadă.
 
Am anticipat căderea zăpezii, am adus-o, de fapt, cu jocurile noastre, inspirate de tema săptămânii lui Felix ce tocmai a început. O temă foarte frumoasă, copiii s-au bucurat de ea, mulțumim pentru idee Andreei! Copilul din clasa pregătitoare trebuie să aleagă șapte cuvinte care să conțină litera 'e', apoi să decupeze atâtea cerculețe albe câte litere conțin cele șapte cuvinte împreună, plus încă șapte, să scrie fiecare literă din toate cele șapte cuvinte pe câte un disc alb decupat anterior, apoi să le lipească pe o coală de hârtie astfel încât să formeze șapte oameni de zăpadă, fiecare om având inscripționat pe trupul său, de sus în jos, câte un cuvânt dintre cele șapte. În continuare va lipi și ultimele șapte discuri de hârtie deasupra fiecărui om de zăpadă format, capul omului, și îl va desena și colora după cum își dorește copilul. Asta este prima parte a temei, cea de îndemânare. Urmează partea și mai distractivă, aceea de imaginație, în care copilul, și oricine își mai dorește, va crea o poveste cu cele șapte cuvinte alese și, binenteles, cu cei șapte oameni de zăpadă.

Felix și-a încrețit fruntea înaltă, și-a îndreptat privirea către înalturi, acolo pe unde se pătrunde în fantezie și a zâmbit când a găsit calea spre lumea de joc de copil. Apoi a pășit pe poarta imaginară și, la rugămințile lui, l-am însoțit pe aleile încântătoare de poveste.

Niciun comentariu: