marți, 27 noiembrie 2012

Scrisori cu gust alb și spirit roșu

I-ai scris lui Moș Crăciun, Felix? L-a întrebat Horica de dimineață și am simțit în întrebarea lui iz de nostalgie, o dorință pe jumătate împlinită, căci frățiorii mici vin și cu avantaje, nu doar cu dezavantaje pentru frații mai mari, dorință de a mai gusta din magia de poveste de iarnă, cea întreținută cu grijă de părinți, o dorință de a rescrie Scrisorile, păstrate sau rătăcite printre lucruri, Scrisorile încărcate de emoție și înfrigurare la gândul...

I-am scris de mult, dar nu știu ce s-a întâmplat cu scrisoarea, eu am lăsat-o pe biroul lui mami și cred că s-a pierdut, a răspuns îmbufnat Felix, poate cu gândul că rătăcirea scrisorii sale înseamnă un mic dezastru sau poate cu gândul leneș că trebuie să o rescrie și să o redeseneze, deoarece toate scrisorile copiilor către Moș Crăciun, sau aproape toate, sunt decorate cu desene și picturi. Dar n-o fi ăsta un capăt de lume, doar lui Felix îi place foarte mult să deseneze, mai nou (sau parcă mai vechi) Felix desenează cuminte, adică îngrijit, vesel, adică multicolor, de la șase la șapte dimineața în camera lui, iar ieri, la grădiniță, 'a fost nemaipomenit', au pictat pereții clasei cu scene din Jack și vrejul de fasole, împreună cu o prietenă a învățătoarei, el a lucrat la cerul albastru și la norișorii lui pufoși, ca din Pufoșii,  ha, ha.

Apoi, parcă să își capete împăcat darul de Crăciun, Felix mi-a declarat mândru, neindoctrinat, 'mie îmi place munca', rugându-mă să îl las să ajute la golirea și reîncărcarea mașinii de spălat vase, timp în care mi-a povestit pe scurt despre dragul pentru muncă al lui Spotu-dinozaru, iar Kiti, gata oricând să ajute la bucătărie, s-a rățoit în fața noastră pentru a-și câștiga dreptul să ajute și ea. Și l-a câștigat, astfel încât am reușit să termin repede treburile astea casnice, chiar dacă s-au mai ciocnit frații între ei și vasele din mâinile lor între ele, de data asta fără consecințe notabile.

După care am pornit în zi, către școli și grădinițe, începând să percepem discret în aerul înghețat azi al dimineții iz de iarnă magică.

Niciun comentariu: