luni, 5 iulie 2010

Rotund

Când ziua e rotundă te mişti pe ea iar ea te ajută să înaintezi rostogolindu-se. Astfel că, deşi e plină, nu te oboseşte prea tare. Astăzi mi-a fost rotundă. Rotunzi sunt şi ochii copiilor dar şi reprezentarea grafică a soarelui în desenele lor.

Felix a zburat cu soarele rotund într-un avion până în America de Nord ca să ajute astrul să-şi caute un prieten pierdut. Pesemne că atunci s-a făcut noapte în Europa. Era deci noapte când noaptea l-a invitat pe Spot la o cafea. Pe el şi pe T-rexa (soţia lui T-tex). Cam aşa îmi încep dimineţile. Pregătesc micul dejun în bucătărie şi nici nu ajung bine să scot laptele din frigider că apare Felix în uşă spunând:''stai că nu s-a terminat povestea!" şi începe să inunde spaţiul cu lumea lui fantastică. Chiar şi poveştile lui au rotunjime astfel că sunt învăluită într-o auroră spiralată.

Nu ştiu cum se descurcă alţii însă eu sunt mereu cu copiii după mine ca azi dimineaţă la conferinţă. Am fost invitată să vorbesc despre anul şcolar ce a trecut şi emoţiile mi-au tulburat vocea. Horica m-a încurajat din sală şi mi-a oferit doi ochi de sprijin. M-am proptit şi în ei din când în când. În timpul ăsta Felix şi-a căutat busola pe sub scaune iar Kiti a plimbat-o pe Alina în lungul şi latul Cismigiului. Sunt tot mai frumoase parcurile în Bucureşti!

Vremea are toane şi dacă eu nu o înţeleg, cine să o facă? În schimb sunt intolerantă cu muştele pe care le strivesc cu ură. O fi grav? Felix mă găseşte amuzantă cu ziarul în mână, gata de asalt, mami, eşti funny! Eu i-am spus că dacă ne pune cineva pe noi doi pe o scenă, sunt sigură că el va fi mai amuzant decât mine. Şi Kiti râde de furia cu care lovesc zidul cu muscă. Horica e însă mai critic, nu aşa se face, mami, şi îmi arată metoda captivării muştei în mână. Deh, e băiat mare de-acum, şi-a făcut azi blog!

3 comentarii:

Ceska777 spunea...

Sper ca stii cine se inscrie, imediat ce termina de postat acest comentariu, in lista de cititori ai lui Horea????
Ai dreptate cu zilele rotunde... Ele sunt opusul zilelor cu colturi cand parca nimic nu iese, te impiedici de copil, nu ajungi sa faci nimic.....
Felix mi se pare delicios si uite ca si noi incepem sa intram in era "Felix" cu povesti tot mai fantastice din gurita gazei.....
Gaza ar tine-o tot intr-un hohot de ras legat de exterminarea mustelro si ti-ar veni in ajutor cu un plici. Are unul roz cu alb!

MihaelaMaria spunea...

bine ati intrat in era ''felix'', o sa vezi ce palpitanta si plina e! sa stii ca am dat in mania bunicii mele pe care o stiu de mica cu pliciul in mana:) copiii imi cer cu ardoare plici si eu nu am vazut pe nicaieri. drept e ca nici nu am cautat in mod special. oricum, de voi gasi, voi cumpara negresit!

l am ajutat pe horica sa si adopte un pet pe blog si cand l am deschis amandoi, a vazut a patra persoana care il urmareste si a stiut din prima, de aceea a si exclamat: ''oa, e ceska!!!" :)

n ati rrevenit, nu i asa? nu mai stiu nimic de voi, va asteptam!

Ceska777 spunea...

Am revenit cum sa nu! Suntem de sambata acasa, maine e o saptamana. Am pus putina ordine in lucruri, in casa, in gradina de legume din livada, mergem la gradi...
Si reluam postarile.......

PS
Pe-aici se gasesc plici peste tot la magazine de chestii casnice, daca stiam ca e criza de ele in tara aducema in iunie o tona. :-)