duminică, 10 ianuarie 2010

Sensuri

Horica zice la cină, ştii, mami, că eu am blugi originali, gândindu-se la culoarea bej a blugilor de la origini, eu îi răspund că toată lumea are acum blugi "originali", negandindu-mă că pentru Horica să aibă blugi "originali" nu înseamnă nicidecum că este în posesia unui obiect "preţios" şi inaccesibil aşa cum nu am fost eu la vârsta lui. Acum e bucuros şi nerăbdător, mâine îşi sparge puşculiţa ca să-şi cumpere aparat foto Nikon.

Kiti e calmă, surâzătoare, lentă, înţelegătoare, rotunjoară la obraji. Toate acestea datorită (sau din cauza) vacanţei care-a trecut. De mâine începe şi ea full time. Odată cu reluarea programului obişnuit mi-ar plăcea să îi rămână calmul, surâsul, înţelegerea şi, parţial, rotunjimea obrajilor. Dupăamiază, la tenis, a plimbat căruciorul lui Felix. Gol. Îngrijitorul a privit-o lung. Eu am privit-o cu drag, era foarte frumoasă.

Felix a numit de dimineaţă altfel două obiecte comune. Mi-a explicat şi demonstrat ce mimică face când întâlneşte tirecşii în pădure, se încruntă strângând buzele şi adunând "fruntile" (adică sprâncenele). Apoi a găsit în cutia de Lego a lui Horica un creion colorat Crayola (acela format numai din mină fără înveliş protector) şi s-a bucurat: "tati, uite încă un pix creionat!".

Dacă ar fi să menţin ordinea temporală a celor scrise mai sus aş spune că e o duminică dimineaţă caldă de iarnă, dar o rup, ordinea, ca să închei: e seară de duminică, o seară caldă deşi e ianuarie, tati aleargă, copiii ( mare parte dintre ei) dorm liniştiţi iar restul (o bucată) are privilegiul, fiind sfârşit de săptămână, să stea cu mama lui la televizor să vadă un episod din Starsky şi Hutch. Somn uşor!

7 comentarii:

Marius Filip spunea...

"Blugi originali", "cafea naturală" - ce vremuri, domnule, ce vremuri ...

MihaelaMaria spunea...

da, expresiile ale erau stereotipele noastre :)

MihaelaMaria spunea...

stereotipii

Ceska777 spunea...

Frumos la voi duminica seara! Cred ca fetele baietilor tai s-ar fi luminat daca ar fi fost ieri dupa masa cu noi.... poti sa le arati pe blog la mine (daca sunt fani trenulete) niste minunatii.

MihaelaMaria spunea...

am vazut, ceska, sunt excelente, abia astept sa le vada si ei, desi pe viu e mult mai fain!

luminitza spunea...

mistoo inceputul de an!

MihaelaMaria spunea...

a fost frumos pentru ca eram la munte cand a venit anul nou! voi ce-ati facut? La multi ani si tie si familiei tale, lumi!