duminică, 22 noiembrie 2009

Drăguţe

Bătăi metalice regulate îmi dau trezirea sâmbătă dimineaţă. Horica doarme de obicei la ora asta, Kiti încă nu e în patul nostru aşa cum face ea când se trezeşte iar Felix nu e în patul lui, deci bănuiesc că bătăile vin de la el, din cealaltă cameră. "Ce baţi acolo?", strig tare să mă audă şi monoton, fără modificări de tonalitate ca să nu-i trezesc pe ceilalţi. Bătăile se opresc, trec câteva secunde şi Felix apare în uşa dormitorului cu o maşinuţă într-o mână şi cu o crenguţă culeasă din parc în cealaltă. "Mami, nu bat eu, a căzut maşinuţa în băţ!"

***

Tot maşinuţa de mai sus stă nu într-un garaj ci locuieşte într-un coteţ.

***

Felix poartă cu el de o zi o carte de rugăciuni găsită în biblioteca lui Horica. O răsfoieşte din când în când şi o ţine sub braţ ca pe o mapă alteori."Ce are Doamne Doamne pe cap?" " Are o aură de sfânt, toţi sfinţii au aură în jurul capului, o lumină care ne arată că sunt foarte speciali. Uite-o şi în icoana de pe perete!" Felix o priveşte şi zice:" şi Spot a vrut să-şi cumpere o aură dar la magazinul lui nu existau decât căşti."

9 comentarii:

Marius Filip spunea...

Poza din dreapta este superbă, ca o fotografie profesionistă.

MihaelaMaria spunea...

multumesc, imi place si mie!

Mamiţuni spunea...

Replicile lui Felix sunt absolut savuroase!
(si, citind si postarile anterioare, vad ca aveti parte de prezenta lui Spot, nu gluma!)

MihaelaMaria spunea...

ha, ha, da, Spot e cu noi:)))

luma spunea...

sunt adorabili!cam asa a facut si luca atunci cand a facut cunostinta cu Isus.remarca lui a fost "il a des lunettes le monsieur" (referindu-se desigur la cearcanele Lui confundate cu ochelari:-)

MihaelaMaria spunea...

hahaha, mi-a placut remarca lui Luca si cat de frumos si respectuos vorbeste!

MariaM spunea...

Pe mine intotdeauna m-a uimit cum gasesc copiii corespondente cat mai apropiate lor chestiilor abstracte.Felix este foarte dragut.

MariaM spunea...

A, acum am citit postul celalalt despre Spot.Pai era clar in cazul asta ca trebuia gasita urgent o justificare pentru care Spot nu are o aura.

MihaelaMaria spunea...

da, copiii au certitudini care se destrama incet pe masura ce cresc.